Daha öncede yazdığım gibi bizim insanımız ucuz olsun benim olsun der

Cloud un bence en güzel yanı saldırı olmadığı sürece kesinti yaşanmaması ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki 2000 li yıllarda evinizdeki makinenize format attırmak için bilgisayarcı ararken şimdi 10 yaşındaki çocuk bile format atabiliyor.
Hosting işini zaten anlatmama gerek yok 15 yaşındaki kişi bile 1000 lerce site barındıran sunucuları yönetiyor.
Güzel ülkemde bu kadar bilgili genç varken ve uğraşmayı seven bir toplum olduğumuz için her zaman zoru severiz ben yaparım ben bilirim demekden yorulmayız kendimiz başarmayı isteriz genelde değilmi
Cloud bu söylediklerimin çoğunu ortadan kaldıran bir sistem kısacası makinenize rm -rf * yapmadığınız sürece kolay kolay siteleriniz kapanmayacakdır.
Bence cloud kullanacak kişiler kurumsal olarak küçük ölçekli firmalar olacaktır.Kendi donanımı bulunmayan bünyesinde bu işler ile ilgilenecek personel barındırmayan firmalar sitelerinin kapanmaması için bu hizmetden yararlanacaklardır.
Bireysel olarak kullanacak kişilerde genelde hostingcilerden ağzı dili yanıpda son çare olarak cloud hostingi deneyecek kişilerdir.
Cloud hosting,vds çıktı diye kimse kurulu düzenini sırf %100 uptime diye kesip 3 kuruş daha fazla para ödemeyi tercih edeceğini sanmıyorum.
Önemli olan hizmeti sunmakdır.Hizmeti düzgün güvenilir sunduğun sürece elbet bir gün hakkını veren müşteriler olacaktır.