Bulut sistemi kurumsal hizmetler için ideal bireysel kullanım için uygun olmadığını düşünüyorum.
Örnek cloud kullandığım vps de gördüğüm kadarı ile.
Yine cloud yapısına göre değişecektir zaman gösterecek her şeyi
Aslında öyle değil,
Kurumsal hizmetler asla servis kesintisi yaşamamak adına işlerini Bulut'a taşırlar.
Ancak bireysel kullanıcılar da, bir giriş seviyesi fiziksel sunucuya ödedikleri parayla Bulut kaynak alıp, giriş seviyesi fiziksel sunucudan daha fazla performans aldıkları gibi işleri kesintiye de uğramaz.
Ama burada kıyasladığınız VPS, VDS gibi hizmetlerse bunları Bulut ile kıyaslamak zaten yanlıştır. Aynı klasman da değiller hem performans olarak, hemde güvenilir olması nedeni ile.
Bulut'u bir fiziksel sunucu ile kıyaslamak gerekir. Her zaman Bulut 1-0 öndedir hem yüksek disk IOPS'u, hemde güvenilir, esnek ve stabil olması ile.
İhtiyaç duyulan kaynak çok büyük olduğu zaman kıyaslama fiyata göre yapılıyorsa Fiziksel sunucu öne geçer.
O yüzden günümüzde X3400 serisi, E3-1200 serisi sunucu kullanan herkes benzer maliyetlerle daha iyi bir Bulut sisteme geçebilir.
Tüm dünya da olduğu gibi Ülkemiz de de, Bulut Bilişim yaygınlaştıkça insanların pek giriş seviyesi sunucu tercih edeceğini sanmıyorum ben.