Aracı aldınızmı bilmiyorum ama benim tavsiyem öğrenci işi olsun sağlam olsun diyorsanız 2003-2005 arası Honda civic VTEC tir.

Honda nasıl öğrenci arabası olur sorusuna cevap vereyim. Öncelikle honda tamirci düşmanıdır. Yakınlarınızda sanayi varsa gidip bakın her markanın 5-6 tamircisi varsa honda 1 tane tamircisi olur vede genelde boş oturur. Tam bi tamirci düşmanıdır yağ su bakımlarını düzenli yaptırırsanız kolay kolay sorun çıkartmaz.

Vtec motor 1,6 rahat rahat işinizi görür özelliğini biliyomusunuz bilmiyorum ama sakin kullanırsanız az yakar ama vtec açarsanız (5500 rpm)110 hp sonuna kadar kullanır tabi benzinide yükseltir. Ben hırçın kullanır boşluk gördüğümde basarım şehir içi 40 krş yakıyor sakin kullanımda 30-35 krş arası düşer. Lpg taktırdım hırçın kullanımda 24 krş şehir içi -20 krş uzun yolda yakıyor ( son zamlardan sonra ölçmedim. ) Ki benimki otomatik vites. Manualler daha az yakar.

Modifiye edicem derseniz en çok yakışan arabalardan birisidir.

Alternatif olarak önerebileceğim araçlar istediğim zaman hemen satayım derseniz renault veya hyundai accent era da olabilir. Bunlar hem az yakar hem piyasası vardır az aşağı verince hemen satılır.