tvsinema adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bu şekilde 5 liraya 1 link yapıp sitenizi yukarılara çıkaracağını söyleyen ve bir de üstelik buna garanti verenlere sakın inanmayın. Bu işin garantisi olmaz...
Bakın ne güzel söylemiş arkadaş.

Bu işin tek garantisi olur. Oda geri ödeme garantisi. Siz bir iş yaparsınız. Elinize yüzünüze mi bulaştırdınız ? Hemen adamın verdiği parayı yemezsiniz. Beceremediğiniz işin parasını geri ödersiniz. Allah'a şükür hiç başıma gelmedi. Ama bu garanti veren arkadaşlara inanamıyorum. Google'da arama kalite ekibinde misin falan diyesim geliyor ama onların bile böyle bir lüksü yok.

İnanmayın arkadaşlar. Biraz yurtdışı kaynakları takip etmek size pek çok konuda fikir verecektir.

Film siteleri dibine kadar spam olabilir. Ama bununda adabı yolu yordamı vardır. Siz düz mantık bir şekilde spam yaparak hit almayı düşünüyorsanız kusura bakmayın ama Google örümcekleri sizden çok daha zeki. Herşeyin doğal olmasını sağlayın. Tek yapmanız gereken bu.

Geçen bir müşterimin yanına gelen kuzeninin 2 çift lafına bakıp beni arayan müşterimle 1-2 kısa konu geçti. Lakin ben kimse üstüne alınmasın ama SEO kelimesinin Türkçe karşılığını öğrenip gelen adamlarla aynı muhabbet alanına dahi girmem. Kurumsal bir siteyi benim neden güncellemediğimi soruyor müşterimin kuzeni. Güncellenecek site vardır güncellenmeyecek site vardır. Dünya üzerinde 3 adet fabrikası olan bir sektörün firmasının sitesini neden güncellemem gerekiyor veya neden SEO çalışması yapmam gerekiyor. Firmanın ürettiği ürünü tüm dünyadan arayınca zaten 1. sırada çıkıyor. Daha yapılacak birşey yok. Dünyanın en büyük otomotiv firmalarına iş yapıyor. Yıllık geliri 300 milyon doların üstünde.

Burada seo ile ilgili klişeler var. Site güncel olmalı, h1,h2,h3 olmalı, o olmalı bu olmalı. Malesef öyle olmuyor. Her siteye bunları uygulamak imkanı olmuyor. Ben artık r10 içerisinde üretilen çözümlerden giderek harap olmuş kişiler değil, çözüm üreten ve faydalı farklılık sunan kişiler veya firmalar görmek istiyorum. Türk interneti özveri ve düzgün bir çalışma ile büyüyecek.

Size bir örnek vermek istiyorum.

Tamindir.com'u bilmeyen yoktur herhalde. Tamindir.com Google tarafından Türkiye'nin en iyi içerik üreten sitesi olarak anılıyor. Bunu 1. ağızdan duydum. Bizzat Mustafa İçil söyledi. Bizim ve reklam verenlerimiz için çok değerli bir site dedi. Yine yurtdışından pek çok yazılım firması tamindir.com ile partner olarak çalışıyor. Bu iyi içerik üretmenin ve oyunu kurallarına göre oynamanın sonuçlarıdır. Bu site içerisinde bir tane spinlenmiş makale göstersin biri bana veya kopya birşey.

Şu foruma girdiğinizde okumanız ve ilham almanız gereken tek yazı
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”. H.Ş
olmalıdır.

Siz güzel işler yaptıkça mutlaka tebrik eden ve hakkınızı veren biri çıkacaktır.