Site içi seo optimizasyonu yaptırmayı düşünüyorum 1 haftadır.
10 kişiyle konuştum. 20 liraya yapanda var 200 lirayada. Hangisine güveneceğimi şaşırdım. Kendim uğraşıyorum.
Takıldığım çok yer var. Ne bir kaynak ne başka birşey var. Burası webmaster forumu ama gel gör ki ticaret forumu olmuş artık!
Wp kullanıyorsanız boşuna site içi optimizasyon falan yaptırmayın.Biraz araştırırsanız gerekli birkaç eklenti var onları bulup kurun ayrıca kalıcı bağlantı ayarlarınızı yapın. Site haritanızı google a gönderin.Yazdığınız yazıları 5-8 arası imleme sitesine yollayın.Kendi içeriğinizle ilgili google da ilk sayfadaki pr değeri yüksek alexa değeri düşük 2 siteden aylık link alın. Haftada birkaç tanıtım yazısı alın çabuk indexlenen sitelerden.Hergün maksimum 5 yazı ekleyin ve güncel olsun.Ortamı takip edin her hafta 1 defa mutlaka orjinal bir kelime çıkar. Bununla ilgili bir makale yazın. (Örnek veriyorum ; benim kadın portalım var eşim ilgileniyor.Geçen hafta tv de bir doktor solusitan etken maddeli linetabs diye bir diyet ilacını anlatıyordu.Hanıma dedimki bak bu ilaç patlar gider.Hemen bununla ilgili bir yazı yaz ve etiketlerede solusitan,linetabs,solusitan etkileri,solusitan kullananlar diye yaz yayınla dedim.) Yazıyı yayınlar yayınlamaz google index e yol verdi ve sırf o konudan 450 hit aldı site..Haftada bir böyle bir konu bulsanız ve bu konudan sitenize gelen 20-30 kişi sizi sık kullanılanlara eklese 1-2 sene içinde o siteden para kazanmaya başlarsınız bana göre.
Bütün bunlardan sonra kendinizi google ın şefkatli kollarına bırakın.Ama 2 ayda birşey olmasını beklemeyin..en az 1 sene sonra ekmek yemeğe başlarsınız. Sabırsız olmak sitenize en büyük zararı veren şeydir bana göre. 1 sene sonrada gerçekten ne yaptığını bilen iyi bir seo cu ile sözleşmeli olarak anlaşığ seo yaptırın. Bütün bunları 3-5 aylık tecrübe ve kayıplarıma göre söylüyorum.Yanlış olan yerler varsa uyarabilir deneyimli arkadaşlar.