Sabah Başımdan Geçen Olay !

Öncelikle bu olay dışarıda biryerde olmadı.Malum bilgisayar başından hiç kalkmıyorum.

Dün bir webmaster forumunda birisi Türk bayrağının introsunu paylaşmış.Çıkmam gerekiyordu,sayfayı yerimlerine kaydedip çıktım.Bu sabah yerimlerine eklediğim sayfayı açtım ve bu güzel introyu bilgisayarıma sorunsuzca indirdim.

index.html dosyasında bazı ayarları yaptım (yönlenecek adres vs.) Bunu Filezilla aracılığı ile websiteme gönderdim.Daha sonra wp-admin’e giriş yaparak sitenin açılış sayfasını ayarlamam gerekecekti.

Yönlendirmeyi : nazimmertbilgi.com/index.html’ye Blogumun şu anki görünüşünüde nazımmertbilgi.com/index.php’ye yönlendirdim.

Buraya kadar herşey sorunsuz idi.nazimmertbilgi.com yazdığımda intro geliyor.İntro’ya geç’e tıkladığımda ise blog sayfası gelecekti.

Daha sonra temamdaki resimler çıkmamaya başladı.(Reklam resimleri,arama resimleri ve temaya özel diğer resimler)

Değiştirmem gerekiyordu ancak wp-login.php hem bozuk bir sayfa olarak gösteriliyordu hemde giriş bilgilerimi yazdığımda beni temamın 404 ( Bulunamadı ) sayfasına yönlendiriyordu.Nasıl düzelteceğim diye düşünürken ilk FTP’den gönderdiğim dosyaları sildim.Otomatik olarak bloguma yönlendiyordu.Ama admin bölümüne giriş yapamıyordum.

İnternetten bir kaç araştırma yaptım ve bu kaynaktaki denilenleri yapınca düzeldi.Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Eğer sizin başınıza gelirse diye nasıl düzelttiğimide anlatmak istiyorum.

İlk önce WordPress sistemi rahatlıkla phpMyAdmin‘den düzenlenebilen bir sistem.

Şimdi phpMyAdmin‘e giriş yapınız ve wordpress veritabanına tıklayınız ( siz adını farklı birşeyde koymuş olabilirsiniz )

Sol kısımdan wp-options‘a tıklayınız.

Ardından siteurl yazan bölümü buluyor ve düzeltiyoruz.

Kaynak : http://nazimmertbilgi.com/sabah-basimdan-gecen-olay/