Öncelikle geçmiş olsun. Biz normal kurumsal firma sitelerinin site içi optimizasyon çalışması için bile en az 3 haneli rakamlar talep ederken, 25-30 tl ile ziyaretçi sayınızın artışına inanmanız gayet saçma olmuş. Açık söylemek gerekirse de çoluğumun çocuğumun rızkını yok yere harcadım sözünüzün dışında kaybettiğiniz para için üzülmedim. Şahsınıza itafen olmayıp genele bir söylem olarak, internetten bir iki makale okuyup komik rakamlara seo çalışması yapanlara itimat gösterenlere
müstehak olduğunu düşünüyorum. Nitekim bizim gönderdiğimiz tekliflerden dolayı *********** olduğumuzu düşünenler de oluyordu.
Öneri kabul ederseniz de bir iki not düşeyim. Film izleme sektöründe tutulan, ziyaretçileri yüksek olan siteler markalaşmış durumdadır (Bknz.: filmizle.com.tr, direkizle.net, vizyonfilmizle..). Bunlar arasında pastadan pay almak istiyorsanız ilk hedefiniz bilinen, markalaşan bir site oluşturmak. Bunun yanı sıra doğal reklam çalışmaları gerçekleştirmeniz gerekiyor. Ayrıca içeriğinizde ciddi şekilde önem taşımaktadır. Site içerisindeki tutulan film sayısı 1000'in üzerinde olması gerekiyor. Kullanıcılar öncelikli olarak bu marka olmuş sitelerde arıyor izleyeceği filmi, arama motorunda değil. Seo çalışmalarınız bu anda devreye girecek ve sitenizi kanıtlayacak. Ayrıca diğer sitelerde olmayan ek modüllerde size avantaj sağlayacak, ziyaretçilerinizi cezbedecektir. En basitinden örnek vermek gerekirse partlı veya otopart özelliğinin ikisi bir arada olarak birçok sitede mevcut değil. Değindiğim konuların
istisnaları olsa da genel olarak film izleme sitelerinin durumları bu şekildedir. Genel hatlarla ufak ipuçları vermeye çalıştım. Değişik şekillerde çalışma periyotları düzenlenmesi mümkün. Sitenizin incelenmesi ile daha doğru bir yol belirlenebilir.
Tekrar söylemekte fayda var. Yazdıklarım genel itibariyle şahsınıza değil genele itafendir. Tekrardan geçmiş olsun. İyi çalışmalar, bol kazançlar..
Dediğim gibi burda bahsettiğiniz 2-3 satır bilgiyi bile vermiyor kimse. Herkes aynı şeyleri söylüyor,yazıyor,çiziyor. Sonuna kadar katılıyorum size. Diğerlerinden bir farkınız olmadıktan sonra belli bir ziyaretçi sayısında gider gelirsiniz. Ayrıca 1000 filmden bahsetmişsiniz. Şöyle kabaca bir hesap yaparsak; bot ile film eklemezseniz bu kadar filmi sandbox tehlikesi olmadan ve güncel olarak eklemek yaklaşık 6 ay gibi bir zaman alacaktır. Bu nedenle zaten zaman kavramı öne çıkıyor. Ama ben riske girerim,herkestend de farkım olmasın dersek botla 1 haftada da ekleriz bu kadar filmi. Ama bunun faydadan çok zararı olacağını düşünüyorum. Sizin söylediklerinizden de anladığım kadarı ile film sitesini farklı kılacak eklentilerle süsleyip,içeriği zenginleştirip daha sonrada gerek reklam,gerek kurumsal bir seo çalışması ile tamamlamak gerekiyor gidişi.Uzun zamandır ilk defa mantıklı konuşan bir seo cu arkadaşa rastladım desem yeridir : )
Bu arada bütün bunları hakettiğimi ifade ettiğiniz cümlelere de katılıyorum. İnsan kendisinide eleştirebilmeli zaman zaman.Ancak bu şekilde doğruyu bulabilir. Evet ben hakettim. Ama bundan çıkarılması gereken dersi de çıkardım.