R10 da işini çok sağlam yapan insanlar eminim vardır. Ama r10 o kadar büyük bir yerki binlerce insan arasından kime iş yaptıracağınızı şaşırıyorsunuz. Ben e-ticaret sitem için seo alanında yardım istediğim bir firmadan 10.000 tl lik bir fiyat aldım. Yine başka bir kişiden 200 tl lik bir fiyat aldım,yine ayrı bir kişiden 30 tlik bir fiyat aldım. Nedir aradaki fark onu bulmak lazım. Ama tabi sonra anladım farkların neler olduğunu. Bu iş kesinlikle şu cümle ile ifade edilir.
Ne kadar ekmek,o kadar köfte.
Geçen gün 16 yaşındaki oğlum diyorki baba sınıfımda bir çocuk var senin dediğin bu seo işini yapıyor gel seni tanıştırayım dedi. Gittim çocuğun evine. Pc başında 16 yaşında bir çocuk..Yanında 2 litrelik cola,bir kasede çerez bilgisayar başında birşeylerle uğraşıyor.Napıyorsun sen canım dedim.Abi çok yoğunum valla. 10 tane yetiştirmem gereken iş var dedi. Anlat bakalım dedim.Bir program var abi dedi,bununla 5000 siteye adamın makalesini yolluyorum 10 tl paramı alıyorum dedi.Baktım ne olduğuna bildiğiniz ücretsiz dağıtılan wiki programı.Kendince bir yerlerden bir liste bulmuş oralara makale yolluyor. Dedimki bu işe yarıyormu ? Bilmiyorum valla abi herkes böyle yapıp para kazanıyor bende yapıyorum işte diyor. Çocuk daha ne yaptığını bile bilmiyor. Bunlar gibi yüzlercesi forumda cirit atıyor.
Arkadaşlar bütçesi olan sağlam seo cu arkadaşlarla sözleşmeli çalışsın,bütçesi olmayanda kendi işini kendi halletsin. Ama böyle wiki,edu,gov larla değil. Otomatik programlarla değil,bizzat uğraşarak. Google salakmı yahu.Bilmiyormu seo adı altında ne yapılıp yapılmadığını. Olur 1000 wiki ile 1000 blog backlink ile seni 1.sayfaya çıkarsın.Nerde bu bolluk. Zaten herşey seo da değil. Sitenize ayırdığınız zaman ve ona gösterdiğiniz özen oranında yükselirsiniz. Bu da 2-3 ayda olacak iş değil..Zamanla olacak bir iş. Ben film sitemle şu anda günde 4 saat ilgileniyorum. Kendimce seo mu da yapıyorum.Artık google ın insafına bırakıyorum siteyi.İyi işler yaptıysam bir süre sonra yavaş yavaş yürür giderim yok yapamadıysam,yanlış işler yaptıysam çakılır kalırım.Ama artık birşeyden eminim,sağa sola paramı kaptırmam.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:17:03 -->-> Daha önceki mesaj 12:07:59 --
o zaman bu konu amacını tam olarak yerine getirmiş olmaz , bir iyilik yaptığınızı düşünüyorsanız bunu tam yapın.
Bakın ben 2 kişi ile çalıştım ama bunu yapan 202 kişi var.Hangi birini anlatacaksınız burda.Benim başlığı açmaktaki amacımı yanlış anladınız. Ben bu 2 kişiden şikayetçi olmak için değil,sadece insanların bazı şeyleri görmelerini sağlamak için açtım bu başlığı. Yoksa söyleyeyim bu 2 kişiyi sonra onlar iş yapamasın. Sorun çözülecekmi ? Ya diğerleri ? Hangi birini yazacaksınız.Her yerdeler bu insanlar. Sadece r10 da da değil her forumdan iş alıyorlar. Yüzlerce kişinin yaptığını sadece 2 kişiye maletmek gerçekten yanlış olur. Ha yönetim bir başlık açar derki seo yaptırıpta verim alamadığınız kişileri yazın. O zaman herkes birilerini yazar bende yazarım. Ama bu da çok mantıklı değil. Çünkü bu defa da multi üyeliklerle her seo cu birbirinin paralamaya başlar. En iyisi kendi işinizi kendiniz yapıp bu tür insanlara prim vermemeniz. Google 25 tl lik bir allogoritmaya sahip bir şirket değil