Tarihi bilemiyeceğim fakat merkezden ziyade daha uzak yerler tercih edilebilir . Sakin , biz bize olabileceğimiz bir yer. Eğer sadece bir yemek olarak düşünüyorsanız ne ala ama bence Konya'da bu güne kadar güzel bir etkinlik düzenlenmedi. Hatta r10'da düzenlenmedi.

Araç imkanı olan kişiler diğerlerine yardımcı olursa 4-5 araçlık insan çıkarsa ki inşallah çıkar ortam daha güzel olur, Konya dışına güzel bir geziye çıkalım. Selçuklu kültürünün başkenti olan Konyamızın ilçelerinden birisine gidelim. ( Beyşehir olabilir mesela, güzeldir candır canandır )

Katılım ücreti olarakta yol + yemek şeklinde masrafların en fazla 50-60 lirayı bulacağını umuyorum ki oda lüks bir gezi içindir. Burası etkinlik forumu, hep yemek etkinliği olmasın.

Örneğin Beyşehir olduğunu varsayarsak;
10:30 ( Belli bir yerde buluşma )
11:00 ( Hazırlıkların tamamlanması ve yola çıkış )
12:15 ( Beyşehir'e giriş )
12:30 ( Göl kenarında güzel bir kahvaltı , küçük bir sohbet ve çay )
14:00 ( Tekne ile küçük bir ada var orada yılancık mı ne diyorlardı oraya geçebiliriz maksat deniz olmasada o rüzgarı yemek )
15:00 ( Orada küçük bir sahil var , biraz orada vakit geçirilebilir , fotoğraf çekinilebilir vs , bu sıradada bir kaç kişi gidip mangallık şeyleri temin eder )
15:45 ( Belirlenen bir piknik alanına gidiş )
- Orada hemen mangal yakılacak diye bir şey olmaz, oturur sohbet ederiz tanışırız kaynaşırız vakit geçiririz. Sonrasında güzel bir yemek yeriz, hop oturur hop kalkar yediğimizi eritir hava kararmadan uzun yol olacağı için Konya'ya dönmek üzere yola çıkarız .
19:00 Konya'ya dönüş.

Bence vakit geçirilecek, etkinlik yapılacak ise herkes 1 gününü ayırabilir, artık alışıla gelmişin dışına çıkalım biraz eskiden etkinliklere katılırdım ama şimdi pek tercih etmiyorum. Çünkü 2-3 saat etkinlik süresi, yarısı yemek çay derken geçiyor sohbettede çok kişi olunca bir türlü tanıyamıyoruz, ertesi gün yolda görsek tanınmayacak derece durum oluyor.

Konya bence r10 için bir ilk yapsın, güzel bir etkinlik olsun.