Vody adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkür ederim görüşün için.. Önereceğiniz bir firma varsa söyleyin. Onu örnek olarak yazdım zaten.
Açık konuşmak gerekirse hosting falan kiralamayın bu proje için eğer ciddi ilgileniyorsanız. Hele Türkiye lokasyonu sunucularda asla.. Geçen ufak bir proje için natro'dan herşeyiyle sınırsız bir hosting aldım ama iki haftama mal oldu. Localde sorunsuz çalışan program natro'da patladı. Meğerse sorun databaseden kaynaklanıyormuş. Database'i tasarlarken innoDb motorunu kullandım foreign keyler için. Fakat sql import edince sunucuya tablo yapısı myIsam'a döndü. Tabi ben farketmedim ilk başta. Kafayı sıyıracaktım neredeyse. Sonra farkettim ki tablo yapıları myIsam olmuş. Dur düzelitiyim dedim, bir baktım innoDb motoru yok. Ben iyice sinirlendim. Adamlara ticket attım, durumu izah ettim. Adamların söylediği aynen şu: "innoDb database motorunu sadece kiralık sunucu seçeneklerinde kullanıyoruz.". Tamamen ücretsiz olan bir database için böyle bir bölümleme yapmaları gerçekten çok komik. Birde herşeye sınırsız diyorlar.

Bunu Türkiye'den hosting veya sunucu kiralamak isterseniz karanbole gelmeyin diye anlattım. Ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi muhtemelen cpu bariyerine takılacaksınız. Eğer durumunuz iyiyse hetzner.de aylık 49 euro'ya sunucu kiralıyor. Taş gibi sunucular. Ben 1 yıldır kullanıyorum bir sıkıntı görmedim şimdiye kadar. Adamlar gavur mavur ama hak ve adalet de onlarda.