kanunlarda sadece "marka hakkı" korunmaz. mesela bu verdiğin örnekte "ticaret unvanı" korunmuş. yani, domain marka tescilinden önce yapılmış diyorsun ama domain kaydından yıllar önce de ticaret unvanı alınmış. onu ne yapacağız? wipo'nun yaptığı gibi, koruyacağız.
davada 1 çekimser oy kullanılmış. çekimser oyu kullanan "tamam adam domain işi yapıyor ama kötü niyetli olup olmadığına sırf buna bakarak karar veremeyiz", demiş. burada da işte, kötü sicil ortaya çıkıyor. şikayet edilen daha önceden 12 dava kaybetmiş. kötü sicili belli birisi.
ayrıca şikayet edilen, "compart" genel sözcüktür demiş ama böyle bir sözcük bulamadım. uydurmuş ama belli ki yedirememiş.
compart.com'a, davayı açan şirket dışında 1000 dolar verecek başka bir insan evladı var mı bu dünyada diye bakmak lazım. hiç sanmıyorum. sırf bu yüzden 7000 doları kabul etmeyen aç gözlülük yapmış, sonunda da domaini kaybetmiş.
var mı başka örnek?

) Araştırmak gibi bir eylem sahibi değilsiniz sanırım, sürekli başkasından bir şeyleri ispat etmesini beklemek dışında katkı yapacağınız bir durum varsa beraber değerlendirelim. Eğer yoksa boş yere insanları hiç yormayın çünkü "WIPO'da kim, alamazlar elinden" şeklinde beleşten konuşmak boş işler sınıfına girer.
Compart kelimesi Compartment kelimesinden geliyor anladığım kadarı ile. Ve sözlük net'te de şöyle bir açıklama yapılmış;
Compart : To divide; to mark out into parts or subdivisions.
İngilizceniz yoksa belirtin, hemen çeviri hizmetlerini de halledelim.
Benim yazdığım yazıyı galiba anlayamamışsınız ki benim vurguladığım bir durumu, o vurgum sizin haksızlığınızı göstermek amaçlı idi, sanki siz keşfetmiş gibi bana soru cümlesi olarak yönlendirmişsiniz
Alıntı
kanunlarda sadece "marka hakkı" korunmaz. mesela bu verdiğin örnekte "ticaret unvanı" korunmuş. yani, domain marka tescilinden önce yapılmış diyorsun ama domain kaydından yıllar önce de ticaret unvanı alınmış. onu ne yapacağız? wipo'nun yaptığı gibi, koruyacağız.
Hatırlatmak amacı ile yazdığım cümleyi tekrar belirteyim;
Alıntı
Domain'in tescili, markanın tescilinden önce olsa bile yine bağırta bağırta elinden almışlar
Burada değindiğim olay; istersen marka tescilinden önce domain'i almış ol. Hiç birşey farketmez elinden domain'i yine alma hakkına sahipler idi. Ama benim bu söylemimi bile siz kendiniz için sıçrama noktası yapmaya ya da konuyu değiştirmeye kalkmışsınız. Sanki siz benim bu söylediğim olayı savunuyormuşcasına bir duruma geçmişsiniz.
Daha önceki yazınızda "WIPO'da kim, alamazlar elinden" söyleminizden sonra en azından son yazdığınızla doğru yola yöneldiğinizi görmek güzel.
Örnek çok. Merak ediyor ve de incelemek istiyorsanız bunun araştırmasını kendiniz de yapabilirsiniz. Ama illa "örnek ver hacı" derseniz;
Turkcell.org
Sonuç :
For all the foregoing reasons, in accordance with paragraphs 4(i) of the Policy and 15 of the Rules, the Panel orders that the domain name <turkcell.org> be transferred to the Complainant.
Türkçesi : Yukarıda belirtilen sebepler ışığında Hakem, Politika'nın 4(i) ve Kurallar'ın 15. maddeleri uyarınca <turkcell.org> alan adının Şikayet Eden'e devrine karar vermiştir.
diyor. Ve
burada da konu tartışılmış. 97. mesajda da domain sahibi olan arkadaş domain'in Turkcell'e teslim edildiğini beyan ediyor.
Ve bir başka dava daha
Sonuç : Yukarıda belirtilen sebepler ışığında Hakem, Politika'nın 4(i) ve Kurallar'ın 15. maddeleri uyarınca <arcelikklima.com> alan adının Şikayet Eden'e devrine karar vermiştir.
Daha dersen de senin samimiyetine dair düşüncelerim tamamen değişecektir.
Umarım bu son 2 örnek bilip bilmeden konuşan ve her başlıkta fikrini değiştiren ve körü körüne saçma sözlerini, fikirlerini savunanlara ders niteliği taşır.