Google, link satımına konsept olarak olumlu bakmıyor ki link satalım diye bu algoritmanın geçerliliğini sürdürsün.

Ben algoritmanın devamlılığı için değil, işlevselliği bakımından kastetmiştim.
Şöyle özetleyeyim: İnsanlar, hâlâ "nasıl PageRank artırırım?" gibi sorular sormakta ve bu konu üzerinde kafa yormakta. Bunlara hiç gerek yok, artık Google PageRank'e sıralama bazlı pek önem göstermiyor.
Yani ben Google'ın PageRank algoritmasını link satışları için sürdürdüğünü söylemedim, yalnızca webmasterlar açısından tek avantajı bu demek istemiştim. Link borsası kategorisi de bunun göstergesidir zaten.
Sonuç itibariyle sizin dediğinizde sadece bir varsayım, Google'ın hala bilinmeyen sıralamalara etki eden bir çok algoritması mevcut. Bence google gibi tekelleşmiş sistemler işlerini yaramayan şeyleri anında kaldırır ben şahsen algoritmalarında
eskisi kadar olmasada yinede sıralamalara etki ettiğine inanıyorum. Şahsen diğer bir düşüncemde şu şekilde yanlışssam düzeltin pagerank alan site bazında etki etmesede dışarıya verdiği link bazında sıralamaları etkilicek şekilde etki ediyorda olabilir. Örnek vercek olursam.
A sitesi = > PR6 ( A sitesi pagerank'ı 6 olmasına rağmen sıralamalarda hiç bir şekilde mevcut değil )
B sitesi = > PR6 siteden link alır ( Sıralamlarda etkiyi daha fazla görür )
Yani burda yukarda bahsettiğim şey pagerank hala google için sıralamaları etkiyelen bir etken direkt olmasada dolaylı olarak etkiliyor.