egemen59 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Kabuklama sistemleri bulunmakta, yazılımı güçlendirmek için kabuklama yaptığınızda yazılımın kodlarına(.net reflector de gösterdiği gibi) ulaşabilmek neredeyse imkansızlaşıyor...

Konuyla ilgili arkadaşlar için tavsiye ederim.
http://www.okeydongle.com/

İyi çalışmalar
sitenize girip baktım da pek açıklayıcı bir bilgi bulamadım kendim için.

kabuklama demişsiniz ilk kez duydum bu terimi. .net reflector ve benzeri yazılımlardan ara kodları korumak için obfuscating (karışma) işlemi yapılır. Sanırım bunun için bir önlem yok ya da ben göremedim. Sadece bazı kodlar yerleştiriliyor diyor ki obfuscating ile bir ilgisi yok bunun. Zaten kendi kod karıştırıcı sisteminizi yazmış olma ihtimalini vermiyorum. Piyasada hazır olan smartassembly tarzı yazılımları kullanmışsınızdır.

dongle olayına gelince ben 15 yıl önceden bu sistemi biliyordum yani yeni bir şey keşfedilmiş gibi anlatılmış.

Bu dongle donanım ını siz mi ürettiniz ki microkontrol sisteminden bahsetmişsiniz ? Orayı çözemedim nasıl bir koruma sistemi var. Donanım içindeki mikrochip e kendiniz kod yazabiliyor musunuz? ve bu da yazılımla uyum içinde mi (vendor id ve product id kısımlarıyla handshake yapılıyor mu)

kafamda bir sistem var benim de acaba benzeri mi diye düşünüyorum. Eleştirmek için söylemiyorum yanlış anlamayın sadece sisteminizi daha yakından öğrenmeye çalışıyorum

teşekkürler