delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birisi şikayet ettiğinde hesapların incelenir. gg siteleri ikinci el ürün sattığın için çok sıkıntı çıkacağını sanmıyorum ama olabilir. şikayet etmek de öyle kolay değil, şikayet eden takip etmezse oradaki vergi dairesindeki adamlar hiç takip etmez ve nasılsa şikayet edenden alırız parayı mantığı var.

Vergi dairesine 2 küsür bin lira cezamız vardı (çalıştığım yerin) para cebimde bekliyorum genç şişe cam gözlüklü bir insana benzeyen şey bana ne desin senin evrağın müdürün yanında, iyi dedim gidin alın evrağı borcumu ödeyeyim, (bu olay da şefinin yanında geçiyor) şefim müdürün yanında yoktu evrak bilmiyorum nerede olduğunu, şefi de diyor ki "bulun evrağı da mükellef ödesin borcunu" "ya nereden bulacağım yarın gelsin" ben bi sinirlendim başladım bağırmaya nedense hemen evrak çıktı ortaya

başımdan geçen olayı niye anlattım çünkü ilgilenmiyorlar. Ha ilgilenirlerse hemen de ceza gelmez önce uyarı alırsın. Zaten o kadar çok satış yapıyorsan bazılarını faturalandır küçük bir şirket kur evde bu işi yaparsan ve şahıs şirketi kurarsan ayda gidecek masrafın 200 lira.

Devlete vergi vermemek için kırk takla atarız sonra da niye bu kadar vergi ödeniyor deriz ilginç. Herkes gerçekten kazandığının belirli kısmını vatanına verse vergi oranı düşer hiç bu orantıyı kurmuyoruz işte... Neyse konuyla ne kadar alakası var bilmiyorum içimden geldi söyledim.
Bak bana illa siyasi içerikli mesaj attıracaksınız

Devlet hiç doyar mı? Çok veriyorsan dahada fazla ister