Hocam,
Merak ettigim icin soruyorum. Aykut Kocaman'in niye 10 numara adam oldugunu dusunuyorsunuz?
En asagi 20 tane TDnin FBde gorev aldigi zamani cok iyi biliyorum. Aykut Kocaman'dan kotu TDlik yapanlarda oldu, hepsininde artilar ve eksileri vardir, hepsinede eyvallah ama Aykut Kocaman'a 10 numara adam derseniz, otekilerin hepsinin zemzem suyuna batirilmis, iyilik melegi falan demeniz lazim.
Yanlis anlama ama bizim taraftar cok gunluk yasiyor. Her sabah resmen yeni bir gune uyaniyor, siliyor gecmisi. 2006 yilinda Konyaspor basindayken takimimiz hakkindaki demecleri, Daum gorev basindayken kesinlikle onun yerinde gozum yok demesi, adamin sezon ortasinda istedigi kanat oyunculari ve forveti almamasi, ustune Kazim ve Roberto Carlosu gonderip, bu takim yeterlidir demesi, 5 ay sonra kendisi TD olunca aynen Daumun istedigi yerlere futbolcu almasi, 5 ay once alemci dedigi Kazimi geri almasi gibi olaylari insanlar acayip garip algiliyor. Kusura bakma ama bu adamin yaptigi sark kurnazligi ve bariz bir sekilde TD olabilmek icin FByi basarisizliga itmek. Son donemdede Emre ve Alex hakkinda basina indirekt yollarla yansiyan veriler vs falan tamamen ayip. Bizim takimda cok basarisiz TD gordum, hatta bazilari takimi komple yediler bitirdiler, ama ne rakiplerine nede futbolcularina bu kadar saygisizlik yapan, onlarin emeklerini bir cirpida silebilen, kendi egosu adina takimin basarisini engelleyeni gormedim. Dedigim gibi bizim takimda calisan en azindan 20 TD gordum, TDlik kariyerini, bilgisini falan bosver, insanlik acisindan olaya bak, bunlarin icinde 10 numara adam olacak en son kisilerden biri hic kuskusuz Aykut Kocaman.
Hocam adam herşeyden önce dürüst hiçbir maçtan sonra çıkıpta yok hakem şöyle verdi yok böyle oldu kıvırmıyor doğruya doğru kötü oynadık diyor.
2-1 kazandığımız Galatasaray maçından sonra çıkıpta galibiyet rakibin hakkıydı onlar daha iyi oynadı dedi.Bu her adamın yapabileceği birşey değil bir teknik adam ezeli rakibini yendiğin halde galibiyet rakibin hakkı diyebiliyorsa bence o adam dürüsttür.
Bir diğer nokta geçmiş dönemde Fenerbahçe Trabzonspor'u yenipte şampiyonluğu büyük ölçüde garantilediğinde rakibin durumuna üzüldüğünü söylemiş ve bu nedenle Ali Şen tarafından takımdan kovulduğunda Galatasaray ve Beşiktaş gibi Fenerbahçe'nin ezeli rakiplerinden teklif almasına rağmen Fenerbahçe'yi satmadı rakip takımlara gitmedi yani.
Ben bu zamana kadar hiçbir yorumcunun çıkıpta Aykut Kocaman'ın kişiliği hakkında konuştuğunu görmedim benim babam çok büyük Aykut Kocaman hayranıdır ona da sordum defalarca kişiliğinin 10 numara olduğunu babam söylerdi en azından dönemini biliyor.
Yani kişiliğine laf etmem ama ne yazıkki dediğim gibi Teknik Direktörlük işinden zerre kadar anlamıyor.Gönlümüzde Fenerbahçe'nin efsane oyuncusu olarak kalsın daha fazla da zarar vermesin bu takıma.
Transfer konusunda da ben Aykut Kocaman'ın takım yeterli dediğine inanmıyorum hiçbir Teknik Direktör transfere gerek yok demez elindeki kadronun geniş olmasını ister.