Sosyal medya da olan biteni google önemsiyor. Buradan gelen doneler onun için bence daha değerli. Ama burada önemli olan o paylaşımların doğal gösterilmesi. Burası kilit nokta arkadaşlar. Bunun üzerinde kafa patlatmak gerekiyor.
Ben 4 öbek kelimeli bir flash oyun ("kız giydirme oyunu oyna" gibi)kelimesinde bunu denedim. Bu kelimede ile ilgili 2 farklı resim, aynı swf yi iki tane sıfır oyun blogu siteme ekledim. Bunlardan ikiside blogspotda yer almakta. Metaları da anahtar kelime ile alakasız yapıldı. Örnek vercek olursam eğer iki sitenin kide asdfg oyunu ve hjklf oyunu gibi. Birinci sitemdeki oyun sayfasının linkini toplamda 215K lık 3 adet face sayfasında, 13K lık twitter sayfalarında (2 sayfaydı sanırım yada 3) paylaştım. Diğer siteme ise alexa 1m altı olan temiz bloglardan 5 adet tanıtım yazısı aldım. (kelime sayısı -+100) Sonuçlar ise şu şekilde oluştu.(Çalışmalar 1 haftaya yayıldı)
1 nci site : (Sosyal medyada linkleri dönen) Şu anda kelimede 6 ncı sırada.
2 nci site : (5 adet tanıtım alınan) Şu anda anahtar kelimede 8 sırada.
Fakat bu çalışmada sonuçlar birbirine yakın çıktı. Gün içinde kelime yerleşimleri değişiyor bazen.Bu yüzden çalışmanın verimi tam olarak netleşmedi. Şimdilik Sonuç olarak bence sosyal medyadan gelen linkler daha değerli diyebilirim. Fakat farklı çalışmaları deneyeceğim farklı kelimelerde ve farklı backlink çeşitlerinde.
İlerleyen günlerde google nin sosyal medyadan gelen linklere daha da çok önem vereceğini sanıyorum. Bu yüzden de sitelerimizin daha sosyal hale getirilmesi bence çok daha iyi olacaktır arkadaşlar.