Alış: Genelde
Godaddy kayıt firmasını kullanıyorum, Godaddy Auctions üzerinden de alımlar yapıyorum.
Satış : Genellikle satış işlemlerinde
Godaddy Auctions kullanıyorum. Gerçekten yabancı domainlerde domainin hakkını alabiliyorsunuz orada. R10 ve birkaç forum sitesinde de satışlar yapıyorum. Türkçe domainler için bazen iyi olabiliyor.
Namedrive üzerinden de 1 domain satışı gerçekleştirdim.
Gittigidiyor kullanıyordum fakat artık kullanmıyorum.
Sedo'dan 2 domain için teklif aldım fakat beğenmedim
Takip : Godaddy Domain monitor biraz geç de olsa haber veriyor. Kendi takip listem var. Bu listeyi de kontrol ediyorum sürekli. Yenilerini listeme ekliyorum. Bu konuda
savespell'e arada bir danışıyorum. İngilizce güzel alan adları bulunabiliyor.
Ayrıca ilginç domainler de çok ilgimi çekiyor. Uzantı benim için pek fark etmiyor Jenerik ve aranma hacmi yüksek domainlerde uzantı gözetmeksizin alıyorum. (örneğin America
noktaSt alan adını 35 'ya aldım ve 4 ay sonrasında teklif geldi sattım. Tüm uzantıları dolu hemen hemen.) Bu yüzden
Google Keyword Tools'u epey kullanıyorum. Hatta artık ezberledim bile diyebilirim
Whois : Whois.Sc ve
İsimtescil'in toplu sorgulaması genelde güzel.
DomainTools Iphone uygulaması ayrı bişey Genelde Org ve info'da sorun çıkarsa da oradan uzantıların tümünü hızlı şekilde sorgulayabiliyorum. Tavsiye ederim.
Parking : Parking hizmeti için NameDrive kullanıyordum, şu an Sedo kullanıyorum.
Backorder : Godaddy'den başkasını kullanmadım, genelde memnunum. Yabancı alan adlarında sıkıntılı ama Türkçe'lerde yakalayabiliyor.
Domain sektörü konusunda bilgi aldığım sitelerde ise
Webrazzi haberleri olabiliyor,
Nokta Domains'in blogu olabiliyor, R10 ve Yabancı birkaç forum sitesi.