vmware esxi ile yaptım rekorumu benim burda amacım sıfırdan kurulumdaki rekordan bahzetmek istetim vdsler clone yaparsak linuxlar mac adresi çakışması oluyor malesef ayrıca centoslar disk arttırmının yapılması çok zahmetli bir işdir
yani örnek verirsek 50 gb bir cpanel kurulu clone musteri verdim diyelim adam 100 gb diskli aldıysa bunu 100 gb çıkarmak işin çok ugraçmak lazım bir ton komut girmek gerekcek ve uzun süre alcak benim burda 0 kurulumda vmware esxi en hızlı cpanel kurulumunu göstermekdir!!!
Merhaba
evet o Disk ,, ram, ips , ve Mac hastaligi bir Vmware eksikligi, bizim kullandigimiz sanallastirmada , bu tam tersine, clone yaparsiniz, dosya halinde yeni acacaginiz sisteme uyumlu ister eski dik 10 olsun veya ram 2 yeni plana göre uyumlu calisir ve hic bir degistirme ihtiyaciniz, olmaz, bence bu vmware yi cok büyütmüsler,
Örnek; Bir Centos kurulumu ve ardindan bir cpanel kurulumu zaman alici bir durum. ayrica her müsteri cpanel tam ayarlamasini da bilmedigi icin bazen bir Image / OS olarak hazirlanmis cpanel ayarlari , csf firewall ayarlari, easyapache ayarlari yapilmis hazir bir Clone Image niz olsa bu size hem müsteri sorularindan zaman kazandirir, hem her türlü ayarlarda gelecek ek sorulari engellemis bir nevi azaltmis olur.
Tesekürler