arkadaşlar benimde borcum vardı.Geçen hafta gelir testi yaptırmıştım.Dün 2 tane adam geldi.Evin içini dışını incelediler.Soru üstüne soru sordular.Rezillik başka ne denir bilmiyorum.Herşeyi sordular sordular.Giderken apartmanda üst komşumuza bu apartman onlara mı ait gibisinden soru sordular.Duydum duymaz olaydım zor tuttum kendimi.Gelir testi yaptırmaya gittik eve hacize geldiler sanki.Evde ne var ne yok bakıyorlar oda yetmemiş gibi mahallede dedikodumuzu yapıyorlar.Yazıklar olsun böyle sisteme de düzene de.
sistem bence mantıklı fakat en düşük olarak 35 lira alınması fazla kaçıyor biraz. adam çalışmıyor ise bu ona daha fazla yük bindirecek. aylık 20 lira alınsa ve çalışmayan sigortalı yapılsa gayet güzel bir sistem.
şimdi sizin eleştiriniz alınan para değilde, alış biçimi olunca çok saçma oluyor. adamlar bence gayet mantıklı olanı yapmış. çünkü parası çok olanın gözü aç oluyor. o yüzden sağa sola sorup araştırmaları mantıklı. geliri çok olandan daha çok vergi alınır.
yıllar önce aklıma gelmişti, herkesten / kişi başı, bebek ve çocuk vs. dahil düzenli 10 lira alınıp, tüm sağlık hizmetlerinin ücretsiz olması gibi bir sistem düşünmüştüm ama bu biraz farklı. soygun gibi bir şey. benim fikrimde, örneğin 80 milyonun 30 milyonu emekli olsa, 50 milyon x 10 tl = aylık 500 milyon tl gelir olur. bu işlerden pek anlamam ama bana mantıklı gibi geliyor. sağlık sistemini döndürebilecek bir miktar gibi.