Merhaba arkadaşlar.
Uzun zamandır kafamın çok takıldığı, üzerinde çok yoğunlaştığım ve derin derin düşündüğüm birşeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Çok uzun bir zamandır PHP ile ilgilenmekteyim. Ufak tefek kodlar, fonksiyonlar. Veritabanı işlemleri vs. derken, artık düzenli bir script yazmam gerektiğinin, hiç olmazsa kendimi buna alıştırma gereği hissettim. Ancak her defasında bu işe bulaştığımda, tema denilen kısımda tıkanıp kalıyorum. Bir script yazmak belki de dünyanın en kolay işi, ama ortaya kaliteli ve düzenli bir iş çıkarmak pekte kolay değil. Smarty gibi sistemler var ancak ben hiç birini kullanmak istemiyorum. Kendi sistemini yazmak varken, neden kolaya kaçıp bir başkasının sistemini kullanalım ki? Düşünüp duruyorum, bu işin altındaki mantık nedir aceba. HTML ve php kodları bir birinden tamamen kopmalı. Hatta wordpress gibi temalar klasörü olacak ve kullanıcı kolayca kendi temasını hazırlayıp entegre edebilecek. Ama bu işi sistemli ve düzenli nasıl hazırlayabilirim, bu konuda gerçekten tıkanıyorum. Elinde kaynak olan veya bu konuda bilgi verip yardımcı olacak bir arkadaş varsa gerçekten çok sevinirim.
Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim..