bazı arkadaşların dediklerine kısmen katılıyorum
benim fikrimce:
1-) Jenerik altında adam gelip kitap.tk pasta.cc gibi konular açıyor. önüne geçmek için Jenerik bölümü altında
.com Jenerik Domainler
.net Jenerik Domainler
.org Jenerik Domainler
diğer uzantılı Jenerik Domainler şeklinde alt kategoriler açılabilir.
2-) konu başlıklarına domain adresini yazmak zorunlu olsun. örnek başlıklar:
Bundan Daha iyi jenerik bulamazsınız!!!
Super Jenerik Domain
Bu Fiyata Bu Domain bulunmaz!!
gibi başlıklarla konu açıyorlar giriyoruz konuya alakasız saçma bir domain ama herkesin malı kendisine güzel ama bizimde vaktimizi çalıyorlar.
google indexlemesin isteyenler
domain[nokta]com şeklinde konu açar pazarlama taktikleri kullanmak isteyenlerse domain adresinden sonra istedikleri cümleleri kullanabilirler.
önerdiğim format: domain[nokta]com - Cezbedici Satış ve Pazarlama Cümlesi
Kitap[nokta]com - Bundan daha iyi bir kitap satış domaini bulamazsınız
Resim[nokta]net - Resim Yükleme Sitesi Açmak İçin Süper Domain!!!
gibi olabilir hem google indexlerinde direk domain adresi aratınca çıkmaz hemde malını allayıp pullayıp pazarlıyabilir satıcılar ama biz alıcılarında vaktini tüm konuları tek tek okuma zorunluluğundan kurtarabilir.
3-) İhalelerde suistimal in önüne geçmek için ve alıcı ile satıcı yı zarardan kurtarmak için ikinci en yüksek teklif verene satma ve satın alma zorunluluğu asla olmamalı tamamen tercihe bağlı olmalı. ihaleyi kazanıp ödeme yapmayan banlanmalı sebep ne olursa olsun.
satıcı açısından:
şimdi ihale ye 5 kişi teklif vermiş ihale 100 TL deyken art niyetli birisi fake üyelikle 500 TL teklif verir birden yükselince insanlarda ihalede artırmaya devam etmez. ihale 500 TL den kapanır fake üyelik yada art niyetli kişi ödemeyi yapmaz güzelim domain 100 TL ye ikinci en yüksek teklif veren kişiye satmak zorunda kalır satıcı. hemde ihaledeki kişiler de 500 tl yapay teklif olmamış olsa belki 150 yada 200 tl ye çıkacaktır burda tüm katılımcıların mağduriyeti demektir.
alıcı açısından:
ihaleye girersin en son bütçen 300 TL dersin ihale devam eder sen nasıl olsa beni geçtiler der oan ihtiyacın olan başka bir domaini satın alır yada parayı bi şekilde harcarsın senden sonraki ödeme yapmazsa satıcıda illa domaini alcaksın derse nerden bulacaksın o an 300 tl dolayısı ile ödeme yapamazsın mağdur olursun.
bunun için ikinci en yüksek teklif verene alıcı ve satıcının istemesi halinde olsun zorunluluk olmasın. madde olarakta açıkca kurallara yazılsın.
4-) Toplu satış kategorisi olsun 2 veya daha fazla domain satacak kişi toplu satışa konu açsın. tek konuda 5-10 hatta 100-200 domain listeyen arkadaşlar var diğer müşterilerde passo konulara mesaj yazıyor konular aylarca üstlere çıkıyor tek satışlı konular arka sayfalara düşüyor ve alıcıların gözünden kaçıyor. dolayısı ile toplu satış bölümünde sadce toplu listeme yapılsın diğer bölümlerde tek domain satışı olsun konuda. bu çok önemli bence.
aklıma gelenler uzun yıllardır forumdaki büyük eksiklikler bunlar. sırf bu sebeplerden uzun süredir r10 da satış yapmıyordum, kurallar alıcı ve satıcının çıkarları doğrultusunda güncellenirse tekrar satış konuları açar ve r10 dan daha çok alım yapma şansım olur.
saygılar