Ama 4 saniye zaten çok yüksek bir rakam her nekadar türk siteleri dikkat etmesede 4 saniye çok uzun bir süre.
bana göre 2,5-3 saniye max limit
tabi 4mbps internet hızı 2.4 cpu ve 128 ekran kartı ile oluşmuş standart bir donanım sistemi için...
4 saniyede açılan bir sayfanın boyutu bu şartlarda 2mb civarı büyük bir rakam.
Eğer içerik sitesi ise yani istisnai bir durum değilse
sayfaya girdiğiniz içerik boyutu 200-250 kelime bununla birlikte HTML sadece kod boyutu bundan az yer kaplamalı html olarak sadece sayfa 200kb yer kaplasa. 1800kb alan kalıyor kocaman jpg resim koysanız 3 tanesi 1 mb alan kalıyor 1mb de css ve js dosyası deseniz anca zorlama ile.
tasarımı yapan kişi kodlanacak bir şey olduğunu unutunca bunlar normal. Ve türkiyede piyasadaki her 10 sitenin 7 sinde aynı problem var...
resimlerin tamamını optimize ettim.google şartlarına uygun yani en büyük resim 25 kb..ancak şu css ve html dosyalarını küçültemiyorum..
minify diye bir eklenti kurdum. aktif ettiğimde tüm site kayıyor. w3 total cache kurdum,biraz ayar yaptım bakalım kendimce.. google page speedi 73den 80e kadar çıkarabildim
Bu arada bu page speed 100 olursa cok kaliteli olur vs gibi düşünmüyorum.ancak takip ettiğim birkaç kaliteli sitede pagespeed 90dan aşağı düşmüyor.
Ancak temanın da rolü büyük.Yabancı bir wordpress uzmanı buldum..Kendi wordpress bir tema yazmış.tema direkt olarak %95 ile başlıyor. analytc falan biraz düşürüyor.. Ancak temada hiç görsel yok.ben de böyle bişey istemiyorum.. mevcut temamda 90 üzerine cıkmam biraz zor görünüyor..