) Evet, ben ağzı iyi laf yapan biriyimdir. Bu gibi insanlara hatip derler. Bir kişinin ağzının iyi laf yapması ya da hatiplik yapabilmesi içinde bilgi sahibi olması gerekir. Bilgi sahibi olmayan bir kişinin hatipliği bir yerden sonra sırıtır.
İşin gerçek yüzü ile karşılaştırma yapınca neden zorunuza gitti bunu da anlamış değilim. Kitap size mi aittir? Kendi kitabınız gibi savunmanız ve eleştirel bakışa, değerlendirmelere kendinizi kapatmanız sizin dürüstlüğünüzü de sorgulama sebebidir.
Siz bana bilmem kimin kitabını "referans kitaptır" diye pazarlarken sorun yok. Ama benim bilgilerimi size aktarıp, o vakit beni de "referans alınacak şahıs" sınıfına koyun demem sizin zorunuza mı gitti?

Benim neyimi beğenmediniz ki referans olarak kabul etmiyorsunuz

Burada 3-5 kelamdan ibaretiz diye referans olamam mı?

Çok komik bir insansınız.
"Konuya değer katma" gibi saygısız bir cümlenin sonucunda, benim yazılarımın konunun değerini mi düşürdüğünü ima ediyorsunuz

Bu son cümlenizden de anlaşılacağı üzere basit ayak oyunları bunlar. Konuya değer katacak şahıslar, sizin fikirlerinizi pekiştirecek yorumlar mı yapmalı? Eleştirel bakışlar sunmak veya yermek konuya değer katmıyor mu? Çok sığ düşünceler bunlar.
Bilmediğiniz bir sektöre, sırf bir kitap okudunuz diye kendinizi hakim kabul ederek karar vermeniz ve "değer katma" gibi sanal yakıştırmalar yapmanız, o sektörün iç yüzünü bilen birine bu şekilde saygısız yaklaşımınız sadece sizin yakışıksızlığınızı ifade eder.
Basit bir kural hatırlatayım size.
Sizin şu an bu kitabı referans olarak görmeniz bir
hipotez'dir.
Hipotez (Varsayım) : (Vikipedi'ye göre tanımı)Bilimsel yöntemde olaylar arasında ilişkiler kurmak ve olayları bir nedene bağlamak üzere tasarlanan ve geçerli sayılan bir önermedir.
Terim eski Latince "önermek" anlamına gelen "hipotithenai" kelimesinden köken almaktadır. Bilimsel bir hipotez farklı kişilerce ve bilimsel yöntemlerle sınanabilmelidir. Hipotezler genellikle geçmiş gözlemlere veya bilimsel teorilerden yapılan çıkarsamalara dayanır. İstatistiki hipotez; tarafsızlık hipotezi, farksızlık hipotezi, sıfır hipotezi. Bu kavrama göre varsayılan değişkenler arasında farklılık yoktur. Bu tür hipotez bilimsel araştırmalarda yan tutmamanın gereğidir. Araştırma hipotezi; farklılık hipotezi, alternatif hipotez. Araştırmada daha önceki bilgilerin veya gözlemlerin doğruluğunu saptamak üzere oluşturulan, değişkenler arasında önemli ilişki olduğunu varsayan ifadelerdir. Hipotezler bilimsel yöntemlerle sınanıp geçerliliği değerlendirilir. Hipotez bir çok alanda kullanılır. Örneğin; Bir prolem çözülmemişse, problemin sonlarında o problem doğruluğa ulaşmamışsa ya da gerçeklere dayalı gözlemlerin kurulmasında hipotez kulanılır.
Hipotezler ispat edildiğinde kanun olarak nitelendirilirler.
Benim de yazdıklarım
hipotez'dir.
Ve sizin kendi yazınız için kanun muamelesi yapıp da, benim yazılarımı aşağılamaya kalkmanız saygısızlıktan ibarettir.
Bundan sonra ben de asılsız hipotezlerinizi gördüğümde, anti tezlerimle karşınızda olacağım. Eğer o kadar yetkin ve de fikir sahibi biri iseniz kendi hipotezlerinizin doğruluğunu ispat eder ve size saygı duymamı sağlarsınız. Ötesinde şu an itibari ile sizin gibi saygısız birine saygı duymadığımı beyan ediyorum.