bence mutlaka faydası vardır,nedeni şudur google backlinklerin doğal olmasını ister ,yani bir kadın bir siteden makyaj veya kozmetik malzemesi aldıysa ve çok faydasını gördüyse sürekli girdiği bir kadın forum sitesinden yada blog sayfasından "heyy kızlar şu ürünü aldım bütün sivilcelerim geçti der, ürünü şu siteden aldım diyede link verir". Ama bu kadın webmaster değildir bakmaz link nofollow-dofollowmu doğal içgüdü gereği paylaşım yapar.Google o üründe sizi yukarı sıralara çıkarır ama kadının paylaşım yağtığı site PR10 olsun ve ilk çıkış o olsun sizin PR değeriniz 0,1 bile artmaz çünkü link nofollowdur.
2.olarakda sandboxa düşmemek için mutlaka nofollow backlinkde almalısınız diyelimki paralı olarak linkler ,imleme,tanıtım yazsı yaptırıyorsunuz siteniz için. Bunların hepsi dofollow. google demezmi bu adamın 2000 tane backlinki var hepside dofollow,ne tesadüf arkadaş.kim doğal olarak bu siteyi önermiş ise hepside dofollow siteye denk gelmiş.Google bunu yer mi? yemez tabi. Doğallıktan uzak yani. Bu yöndende bir faydası var.