SARIUSTA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşım dediklerinde haklısın, lakin bu kadar uzun yazmana gerek yoktu, ben bu lafı 6000 tl den aşağıya yapmayacak liseli kardeşimiz için söyledim, sonunda cebinde 50tl var mı diye uyardım hatta.

34 yaşıma geldim, 7 yıldır kendi iş yerimi ve şirketimi çalıştırıyorum, 100 lerce insanla çalıştım, ticaret hayatında tek bir şey öğrendim. bir eleman şirketine giderinin 3 katını kazandırmıyorsa şirket zarar ediyor demektir.

6000 bin lira maaş verdiğiniz adam 24 bin lira para kazandırması lazım, mesai günlerine böldüğünüzde günlük 1000 tl lik kodlama veya tasarım veya bot veya seo her neyse iş yapması gerekir. Forumda dönen ticaret konularında ki rakamları baz alırsak, bu adam günde 10 tane site kodlayıp tasarımını çizmeli, css döküp giydirmeli, bir tane cron bot yapmalı, her 10 gün de bir siteyi birinci sayfaya getirmeli. Varsa içinizde böyle bir adam o zaman haklısınız.

Gerçi kime anlatıyorum, hepiniz zaten yatırım dehası, ulusal başarılara imza atmış, ticareti yalamış yutmuş insanlarsınız değil mi?

3000 tl nin üzerinde maaş alan veya veren birisi varsa koysun sgk bodrosunu, bir hafta bodrumda tatil hediye edeceğim.

Not : 5 yıldızlı otelde.
Ustam o zaman arkadaşta böyle konular açmayacak. Sen elemanı çalıştıramıyorsan o senin problemin, o parayı verdiysen oda işi yapacak tabi. Ama kimseyi robot sanmayın. Sen bana dünya üzerinde günde 10 tane siteyi boşver 5 tane site yapan bir şirket göstersene ? Onlar nasıl kazanıyor ? Onlar nasıl maaş veriyorlar elemanlarına ? Sen kazanmıyorsan yapmayacaksın o zaman işi.

Zaten sizinle anlaşamadığımız konu burada, bu niteliklere sahip eleman bu forumda veya başka yerde çok zor bulunur. Burada biz bu kadar maaş alıyoruz tartışması yok, böyle bir insan için bu maaş gerekiyor verecek misin olayı var.

Bu mantık 10 tane işi bir kişiye yaptırıp para benim cebime kalsın mantığından başka birşey değildir.