Marka tescile sahip olmanız durumunda bu geçerlilik vardır ve insiyatif ile alakalı bir durumdur. ".tr" Alan Adları Politikaları, Kurallar ve İşleyiş belgesinde herşey açıkça yazmaktadır.
Sizin şirketinizin ismi diyelim ki YILMAZ ve YILMAZ.com.tr alan adına sahipsiniz. YILMAZ şirketini tasfiye ettiniz ama ODTÜ'ye bunu bildirmediniz ve YILMAZ.com.tr kullanma devam ettiniz.
Bende Türkiye'de Soyadı YILMAZ olan 3 milyon insandan birisiyim ve gerekli araştırmalar yaptım ve YILMAZ.com.tr durumunu bir şekilde öğrendim. Bunu elinizden çok kolay bir şekilde alırım.(Alan adının marka tescil belgeli alınmadığı ve şirket üzerine kayıtlı olduğunu varsayıyorum. Bu ince nokta önemlidir. ) Siz yaptığınız yatırımla ortada kalırsınız. İtiraz ederseniz ve iş dava sürecine girdiğinde büyük zarar edersiniz.
.com.tr alan adları satılmaz, kiralanmaz ve devir edilemez. Devlet size sadece ödediğiniz mühdetçe kullanım hakkını verir. Siz oyunu bozarsanız cezasını ve zararını çekersiniz.
Şirketi kapatıyorsunuz size tavsiye .com.tr alan adını bırakmanız yönünde olacaktır.
Son olarak tabiki kararı siz vereceksiniz.
// İmla Hatası