Türkiye'de işsizlik yoktur. Vardır diyenlerin hepsi memur olayım sırtımı devlete dayayayım kafasında olan insanlardır. İŞKUR başkanı bangır bangır bağırıyor gelin iş garantili kurslara işe girin diye gelen giden yok. Sanayilerde her yerde iş ilanları var ama başvuran yok. Kusura bakmayın bizim çalışmaya maçamız yemiyor sonrada işsizlik var diyoruz. Adam işe başvuruyor, hiç bir vasfı yok birde şart sunuyor, yok öyle yağma. Tembeliz arkadaşlar tembel. İş arayana iş o kadar çok ki, anlatamam. Ama bizde herkes müdür olayım, paşa olayım masa başında olayım. Kimse bana iş buyurmasın peşinde.

İşin birde üniversiteli işsizler kısmı var. Üniversiteyi sadece okumak için okuyan, okuduğu bölümden hiç bir şekilde pratik ve teknik anlamda yararlanmayan. Sadece notlarla dersleri geçip diploma alıp, gerçek hayata çıktığında sudan çıkmış balığa dönenlerin ülkesidir Türkiye.
Adam makine mühendisidir, daha tornavida tutmayı bilmez, kumpas tutmayı bilmez. Adam Bilgisayar mühendisidir, bilgisayara yazıcıyı tanıtamaz format atamaz. Ben çok sözde YÜKSEK Bilgisayar Mühendisi biliyorum. Bilgisayarın kablolarını takmaktan aciz. O zaman sana kim iş verir kardeşim ? İstersen Dünyanın en iyi üniversitesini bitir. Diploma sadece iş başvurusunda işe yarar sonrası tamamen size kalmış.

İşsizlik Türkiye'de uydurulan bir yalandır. Arkadaşım İşkurun iş garantili kursuna gidiyor, her gün 20 lira harçlık veriyorlar bunun yanında fabrika sigortasını yapıyor ve işe alım garantisi veriyor, ama gel gelelim ki kursa başvuran sayısı çok az ? Hemde maaşı da vasıfsız yetiştirilen eleman için çok iyi.