sadosero adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eğer ben devletten ihale yoluyla adliye binası inşaatı aldıysam ve siz de tabelacı ya da boya ustası olsaydınız, dediğiniz doğru. mutlaka terazi isterdim. ben değil devlet isterdi bunu! ancak kamu ile özel sektörü birbirine karıştırarak hata yapıyorsunuz. adalet terazi, sağlık yılan, eğitim meşale.. tüm bunlar doğru katılıyorum.
ama ben ticaret yapıyorum ve bankayla çokça işim oluyor. bankada da temel olan olgu, paradır. şirketimin logosunda buna yer vermeli miyim? ya da bankalar bunu duvarlarına asmalı ya da logolarında kullanmalı mı? tabi ki hayır. biri yonca, diğeri koç bir diğeri aslan figürlerini kullanıyor mesela..
adalet için kullanılan terazi, bahsettiğiniz şekilde eşitliği ifade ediyor. ancak bu, tüm avukatların bunu kullanması anlamına mı geliyor? ben kendi özel çalışma alanımdayım ve beni farklı kılacak bir objeye mi sahip olmalıyım, yoksa hakimler ve savcılar gibi adalet bakanlığı çatısı altındaymışcasına o simgeyi mi kullanmalıyım?
adliyelerde çalışan kişiler tarafsız olmalı ve o terazinin gereken tüm ilkelerine uymalı. hakim bu tanıma tam uyuyor. savcı muallakta.. ancak hakimi, savcısı, mübaşiri, çaycısı eşitliği gözetmeli. sadece bir meslek grubu hariç. avukatlar kesinlikle taraftır. taraf olduğu için de diğerlerine oranla farklı tabi ki. bu nedenle hukukun simgesi terazi olabilir ve tüm mahkemelerde kullanılabilir. ancak hiç bir genç ve dinamik hukuk bürosu terazi kullanmaz. bunun nedeni de kendi yaptıkları işe anlam katmaması..
yazı uzun oldu, herkesten özür diliyorum. tüm bu açıklamalarımdan daha ilginci, yaptırmak istediğim logo tasarımı için insanları ikna etmeye çalışmam. Photoshop_kadir arkadamışımıza çok aykırı gelse de, ben dijital tartıyı logomda kullanılmak üzere obje olarak seçebilirim. bu yarışmada, bu başlık altında kimse beni eleştiremez. isteyen yapar, isteyen yapmaz. neticede bu hayır işi değil, bir ticaret yöntemi. ben isteklerimi belirtirim, ona göre çalışma yapılır ve uygun olanı satın alırım.
lütfen, çok rica ediyorum, konu altında yoruma dayalı mesajlar atmayın dostlarım. katılım durumunuzu ve çalışmanızı paylaşın. diğer tüm düşünceleriniz için pm yoluyla bana ulaşın. burada ne insanların kafasını karıştırmaya ne de forumu çöplük haline getirmeye hakkımız yok.
iyi çalışmalar dilerim..

Senin bu yaptığın yarışma değil öyleyse, sen birine iş verip logo yaptırmak istemiyorsun çünkü neticede çıkan logo kötüyse verdiğin paraya değmeyeceğini düşünüyorsun, hal böyle olunca yarışmayı bahane ederek birden fazla grafik tasarımcısına logo çizdirip senin aklına hangisi hoş gelirse onu seçeceksin, haliyle konu, obje, firma ismi vermesen de olurmuş çünkü seçilecek logonun konuyla alakası olmayan bir logo olacağı kesin.

O bankaların simgesine gelince, doğrudur her banka kendine haz bir simgesi vardır, ama avukatlar böyle birşey yapmamalı çünkü şekilli bir yazı yerine konuyu anlatan logo çizmeleri daha da kendilerini ifade edeceği görüşündeyim, onlarda bankalar gibi bireysel şahsi kişilerle çalışıyorlar ama adalet sarayları olmazsa isimlerinin bir anlamıda olmaz, demek ki avukatlar özel sektör kategorisine girmiyor..

Bu kadar şeyi yazıp tartışma gibi bir niyetim yoktu fakat istediğiniz şeyler konuyla alakasız, insanların vakitlerini harcıyorsunuz, bu bölümün bu kadar hareketsiz olmasının sebeplerinden biride bu olsa gerek.

İyi günler.