sadosero adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba dostlar.
öncelikle gönderilen çalışmalar için teşekkür ediyorum.
ancak ilk mesajımda da belirttiğim gibi, 'aşırı standart ve eskimiş objelerden kaçınalım' cümlesinde aslında teraciden bahsediyordum. ancak farklı tasarımlar içinde terazi de kullanılabilir, çeşit olur diye düşünmüştüm. şimdi görüyorum ki tamamen teraziye yönelmiş vaziyette herkes. bu nedenle sizden ricam teraziyi kullanmamanız. kullanılacaksa bile, ön planda logonun en belirgin objesi olarak kullanılmaması. çok standart bir hal alıyor ve yenilikçi, dinamik karakterleri bastırıyor. bu nedenle, bundan sonraki çalışmalarda teraziyi ön plana almamanızı rica ediyorum. logo bütünlüğü için gerekirse '&' işaretindi de kullanmadan da çalışmalarınızı yapabilirsiniz.
iyi çalışmalar diliyorum.
Terazi hukukun simgesidir, hangi ülkeye giderseniz gidin mahkemelerde bu simge ile karşılaşırsınız, davacı ve davalının mahkeme gözüyle eşit olduğunun işaretidir, hatta genellikle teraziyi tutan bir insan figürü vardır ve insanın gözü kapalıdır bu da mahkeme gözüyle kim olduğunun bir önemi olmadığının göstergesidir, tabi ülkemizde gözü kapalı insan figüründen çok gözü açık insan figürü mahkemelere yansıdığı için pek birşey söyleyemeyeceğim, ama doğrusu bu, terazi bu işin 1 numaralı simgesidir, terazi olmayacakda ney olacak dijital tartı cihazı mı?