Sana bir kaç bilgi vermeden önce biraz kendimden bahsediyim sana;

Benim %90 dan fazla sitem flash oyun üzerine arkadaşım. Flash oyun sektöründeyim anlıyacağın 75-80 den fazla siteyle. Şimdi flash oyun sektörü çok farklı bana göre. Bu farkın ana sebebi her webmasterim diyen adamın mutlaka elinde bir yada bir kaç oyun sitesi var. Hal böyle olunca rakipte ister istemez epey çok oluyor diğer sektörlere göre. Ama bu aşılmıyacak bir sorun değil.

Eğer bir oyun sitesinden para kazanmayı istiyorsan yapacağın iki şey var bana göre. Eğer sen backlink alımlarında işin b.kunu çıkarmazsan %99 para kazanırsın bu taktikler satesinde.

Birinci taktiğimiz;

Bir çok oyun sitesinde sayyac.com un sayacı var. Burada o sitelere gelen hitin anahtar kelimelerini görebilirsin. Bu kelimelere göre oyunları sitene yükleyeceksin. Eğer bu işi savsaklamadan yaparsan en geç 1 ay sonra 100-200 hiti çoktan geçmiş olursun. Bu bulacağın kelimeye göre 1-2K ya kadar çıkabilir. Burada önemli olan ne kadar çok sayyac.com kelimeleri bulacağındır. Ayrıca bu anahtar kelimeler üzerinde şuna dikkat et. Mesela xyz.com sitesine barbie oyunu oyna kelimesinde hit gelmiş onlarca. Fakat bu kelime zordur, backlinksiz siten çıkmaz. Sen bu oyunu ekle sitene ama uçuk kaçık hitleri bekleme bu kelimeden, çünkü gelmez. Bunun yerine araması daha düşük kelimelere kelimelere yönel. Özellikle yeni oyun kelimelerinde yukarılarda çıkması daha basit olur senin için. Yada 3 veya 4 öbek kelimeleri aramalarda. (örn: prenses banu giydirme oyunu gibi)Buda sana hit getirir. Hit = Ads Doları

İkinci olarak ta;

Türkiye'de büyük oyun sitelerinin yayına aldıkları oyunları kendi sitene ekle. Bunlar oyungemisi.com, oyunskor.com, kraloyun.com, oyunkolu.com, tipeez.com/ch/oyunlar, sunoyun.com, oyunlar1.com ve oyunkuzusu.com'dur. Şimdi bunu neden yapıyoruz? bunun mantığı şu hocam. Bu sitelerin günlük hitleri oldukça fazladır. Hal böyle olunca çocuklar bu sitelerde oyunları görüp oynadığında ertesi gün bu oyunların adları ile aratıyorlar. Örnek vercek olursam eğer kral penaltı kraloyun diye. Yada ormancı oyun skor diye. Ben şahsen bu taktiği bu sektördeki değerli bir büyüğümden aldım ve çokta iyi oldu. Hemen yaşadığım bir olayı anlatıyım bunla ilgili. Oyunskor.com dan geçen ay eklediğim bir oyun ertesi gün siteme tam 1,2K hit sağladı. Düşünebiliyormusun tek bir oyundan 1k üstü hit. Bu inanılmaz birşeydir hakkaten de. Bunun gibi 10 oyun bulsan turnayı gözünden vurursun. 10K hitli bir oyun sitesinin minimum geliri 30-40 $ bulur bana göre.(Yerleşime görede çok daha fazlasıda olabilir.)

Şimdi bu iki taktikte emek ve zaman ister kardeşim. Eğer sıkılmadan bu dediklerimi yaparsan eğer 1 aya kalmaz hitlerin gelişini sen kendinde farkedersin. Fakat bu işler gerçekten de sıkıcı. Hergün aynı şeyleri yapmak belli bir zaman sonra bayıyor gerçekten de. Bu durumda kendine motive edici birşeyler türet kendine ve yaptığın çalışmalardan kopmamaya çalış.

Son olarak ta backlink konusuna gelecek olursam; Maddi durumunu bilmiyorum ama tanıtım yazıları ile başla sitende. Fakat amacın her zaman daha iyisini almak olsun. Yani 10 siteden tanıtım 10 tl ye diyenlerden bir kere uzak dur. Sitesi çoktan çöplük olmuştur çünkü o adamın. Link çıkışı az olan sitelerden tanıtım al. Alexa 1M altı ve günlük hitleri 500-1K arasından yukarıda olan siteleri tercih et. Tanıtım yazılarından gelen linkleri sitende hem ana sayfana, hem kategorilerine hemde oyun sayfalarına al. Fakat ana sayfaya gelen linkleri çeşitlendir. Yani hep oyun diye linkleme ana sayfanı. Oyunlar, oyunlari vs vs gibi yan kelimelerde de linkleki doğallık kat link çalışmana. Bu doğallığı kategorine gönderdiğin linklerde de yap. Ayrıca tr'nin dizinlerine ve toplistlerine ara ara farklı kelimelerle siteni ekle. Hiç bir backlink çalışmasını programlarla yapmanı tavsiye etmiyorum ayrıca. Hele hele süper linkwheel, ultra kanatlandıran backlink satışı, 2 tl ye blog link, 10K wiki 10 lira gibi toplu backlink alımlarını kesinlikle alma. Bu tür paketleri denemek istersen aç bi blog(blogcu.com yada blogspot.com gibi yerlerden) orada dene yada aldığın tanıtım yazoso sayfalarına yaptır o çalışmaları.

Son olarakta sorunsuz script ile çalışmak istersen eğer sana forumdan nelph in scriptlerini önerebilirim. (narcade veya napius)

Başka merak ettiğin bir soru/sorular var ise sorabilirsin. Zamanında bizde toyduk bu işlerde ama sağolsunlar forumdaki yardımsever arkadaşlar sayesinde bir kaç şey öğrendik. Buradan tekrar onlara teşekkür ederim , Allah razı olsun hepsinden.