Türkçe mi, İngilizce mi? Çok farklılık yaratır. İngilizce'de tıklanma sorunu vardır bu kategoride genel içeriğe yoğunlaşırsan, doymuş bir pazardır.
Ben sadece
infolinks'ten ortalama tık başı 0.5 dolar alıyorum bir sitemde ziyaretçi sayısı 100 değil (teknoloji konulu). Adsense'nin tık başı verdiğini hiç söylemiyim.
Bu forumda uzman olduğunu düşünen kitap yazıyor. Uzmanlık az ziyaretçiyle, tık başı yüksek ücretler almaktır. 2 en geç 2.5 ay sonra blog sayfam 100 doları geçmiyorsa uğraşmam. Tık ücretlerinde 0.70 yüksek bile satılmaz 1 dolar dahil buna (benim 3 sitem için konuşuyorum, diğerleri genel niche olarak nitelendirilen ortalama siteler).
Size İngilizce öğrenmeniz için ve bol bol okumanız için bir neden daha. Daha spesifik olup, derinlere adını duymadığınız pazarları bulmaya çalışın. Ama bu zaman ve tecrübe ister ve bu yolda yatırım. Resimdeki site 7. sitem daha aşşağısı ve yukarısı var. Sadece buradan gelen parayı kaliteli makalelere ve diğer işlere ayırıyorum. Belli olgunluğa gelince satışa çıkıyor dış forumlarda.
Ama illaki Türkçe'den başka seçeneğiniz yoksa hangi konuda yazmak istiyorsanuz onu yazın, sıkılmamak çok önemli. Tek bir alanda otoriter bir site olmak daha fazla ziyaretçi çeker.