SHNBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzun vadeli, düzgün içerikte bir site istiyor iseniz; özgün içerik olmadan hiç bir başarı elde edemezsin. En fazla, kısa süreli sonuçlar alabilirsin.

Biz, onlarca firmaya ve kendi sitelerimize yazıyoruz. Bu nedenle, size burada Google, açıklamalar ve algoritmalar üzerinden yola çıkarak satırlarca yazı yazmayacağım. Tek bir örnek verip kenara çekileceğim.

Tatil konusunda bundan tam 32 gün önce bir blog açtık. Domaini vs. yeni alıp... Açıldığı ilk günden itibaren; her gün 1 adet özgün yazı girildi. Site son 10-15 gündür günlük 150-200 arası tekil hite sahip. Bakınız; 32 günlük site ve sadece her gün yazı girildi. Bu kadar..

Şimdi;

1) Özgün içerik nasıl ve hangi yönde hazırlandı?
2) Siz, sitenizi Google webmaster tools, pingleme aşamaları gibi konularda ne kadar ayarladınız?
3) Yazdığınız içerikte geçen konuyu, google kelime araçları ve google tarafından yapılan tamamlamaları inceleyerek mi yazdınız? Yoksa, sadece özgün olsun diye mi yazdınız?

Eğer, özgün içerik google aramaları ile uyumlu ise ve siz bunu doğru bir şekilde Google'a sunarsanız, önünüzü kimse alamaz. Aksi halde, bu şekilde taşlarsınız Tüm bunların yanı sıra; yurt dışı kaynaklı makale hizmeti veren sitelere bakın. Bu alanda çok büyük firmalar var. Sadece, özgün içerik sunuluyorlar ki bir çok büyük firmada bu firmalardan içerik alıyor.

Lakin, gel gelelim ülkemizde; halen daha özgün içeriği kötüleyenler var
Sitemde herhangi bir ticari amaç gütmüyorum. Tamamen sektörel bilgilerimi ve kişisel görüşlerimi paylaşıyorum. Yazılarım özgün ve gerekli alıntılara kaynak veriyorum. Fakat şu an infosu silindi, PR değeri sıfırlandı ve aramalardan düştü. Bunun sebebi ne olabilir? Bu konularda bilgi sahibi değilim.