egemen59 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış anlamayın konunuzu görünce mesaj yazmak istedim, maaş konusunda size hak veriyorum fakat maaşlı çalışan yazılımcılar için sektör bitmiş durumda...

Bende yazılımcıyım(ileri seviye) benim çalışma sistemim biraz farklı ama iyiki bir firmada yazılımcı olarak çalışmıyorum, aç kalmıştım o zaman

Tekrardan belirtmek isterim, sizlerde haklısınızda ama maaşlar çok düşük... Hatta Türkiyede çalışmamak lazım Yurt dışında Türkiyedekinin yarısı kadar çalışır 10 kat daha kaliteli yaşar...

İsterseniz mesajımı silebilirim.
Silinecek birşey yok söylediklerinizde haklısınız, bu sadece yazılım sektörüne has birşeyde değil, web sektöründeki birçok alanda durum böyle, bir firmanın altında çalışırsanız her zaman beklenti daha yüksek olur verilecek maaş tam tersi oranda olur, çünkü iş veren çalışanından maksimum yararı sağlamayı istiyor. Maaş konusuda tamamiyle firmanın insafına kalmış, birazda firmanın kimlerle iş yaptığı ile ilgili, çok büyük kurumsal referansları olan bir firmanın çalışanları hem tatmin edici maaş alır, hemde maaşları aksamaz ama 3-5 liralık insanlara iş yapan bir firmanın kalitesi düşüktür, o alacağı 3-5 lirayıda hiçbir zaman alamaz, çalışanlarını daha fazla zorlar, elinde para olmadığı için maaşıda düşük tutar, zamanında maaşta ödemez.

Freelance çalışan birinin kimseyle bağlantısı yoktur, planları kendisi yapar, muhasebeden kendi sorumludur, kendinin patronudur daha fazla kazanır daha serbest çalışır. Ama yaptığı işleri çoğu zaman evinden yapmak zorunda kalır, çevresi yoksa bazı zamanlar iş bulamayabilir, kendini çok geliştirmesi gerekir çünkü giriş seviyesinde bilgi çoğu zaman işine yaramayacaktır çünkü giriş seviyesinde birşeyler yapan birsürü rakibi vardır ve freelance çalışan rakipleri oldukça fazladır, işlere kendini çok kaptırırsa asosyalliğe doğru sürüklenebilir, ilerde maliye ile sorunlar yaşayabilir.

İkisininde birbirine karşı artıları eksileri söz konusu