Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle böyle destek olan, bilgilendiren arkadaşların olması çok güzel. Teşekkür ederim.
Ben 4 senelik bir üniversitenin 3. sınıf öğrencisiydim.(Okusaydım 3. senem olacaktı)
İlk sene burs çıktı, ikinci sene derslerden dolayı -4 zayıf- sanırım krediye döndü.
Bu sene başka 4 senelik bir üniversite kazandım. Ne kyk kurumları doğru düzgün birşey söylüyor ne de KYK Genel Müdürlüğü telefonlara cevap veriyor.
Ben bu parayı almaya devam edecek miyim? Birşey yapmam lazım mı?
2 sene bu parayı aldim 1sene burs 1sene kredi olarak.(tahminen)
Almaya devam edersem 4 sene daha alır mıyım yoksa 2 yada 3 sene mi alacağım?
Şimdiden teşekkürler
A,selamlar anladığım kadarıyla normalde 3.sınıfa geçtiğiniz bu yıl yeni bir üniversite kazanmışsınız ve yeni üniversiteye kayıt yapacaksınız anladığım kadarıyla.
1.İşlemi söylüyorum yeni kazandığınız üniversiteyi bir dilekçe ile KYK Ankara bölge müdürlüğüne göndermelisiniz.
Ve yeni üniversiteniz farklı bölüm ise 1.sınıftan başlıyorsunuz ve KYK size en az 2 yıl daha kredi veriyor burs hakkınızı kullanmış oluyorsunuz tahminimce.Durumu dilekçe ile belirterek +2 yıl daha kredi alabilirsiniz, sonuçta geri ödemeli olduğu için.
Yani kredi olarak devam edebilirsiniz, ama bir an önce dilekçe yollamalısınız çünkü dilekçeler 1 ay gibi süre ile ancak incelenebiliyor genelde.