yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok tartışıldı dediğiniz tartışmaların sonunda ben sizin ifadelerinizi destekleyen bir ifade görmedim ne yazık ki. Hele "-ler" ekini aldı diye jenerik sınıfına sokulan domain ilk sizde gördüm. Kendinizi desteklemek için bu tarz yollara başvurmanız çok yanlış.

1. 'si satmış olduğunuz alan adı "domain" kelimesini içermektedir. İlgili kelime İngilizce kökenlidir. "-ler" eki almaz İngilizce kelimeler. "-ler" eki Türkçe'ye mahsus bir durumdu. Bilmem anlatabildim mi? Dolayısı ile jeneriğin kıyısından köşesinden geçmez sizin satmış olduğunuz alan adı.

2. 'si Jeneriğin tanımı gayet basittir. En bariz örneklerinden biri; Yapım eki alacak ve anlam değişikliğine uğrayacak. Diş - Dişci, Peynir - Peynirci.

Pes yani. Amerika'da yaşayan İspanyol'ların ya da Güney Amerika'lı kökenlilerin kullandığı İngilizce'den dolayı Amerika'da "Spanglish" şeklinde bir deyim türemiştir. Benzeri bir terimi de sizler sayesinde Türkiye'de biz türetiyoruz. "Engçe" olabilir bunun adı. Öte tarafta elin adamı kendi dilini başka dillerin içine katarak hakimiyetini arttırıyor, bu tarafta da biz kendi dilimi bozuyoruz ve üstüne bir de bu yalanımızı haklı göstermek için hikaye uyduruyoruz.
Türkçe kelime kullanımı konusundaki hassasiyetinizi anlıyorum.Türkçe kelime kullanımını ben de destekliyorum.Ama "Jenerik" kelimesinin bile yabancı olduğu bir sektörde, "domain" kelimesi için "yabancıdır kullanmayın" nasıl diyebiliyorsunuz?

Ayrıca Otobus kelimesine "-ler" ekleyip otobusler ,doktor kelimesine yine "-ler" ile doktorlar diyebiliyorken -ki her iki kelime de fransızca kökenlidir- domain kelimesinin domainler şeklinde kullanılamayacağını da nerden çıkardınız?

Spanglish örneğini vererek kendinizi ispatlama çabası içerisine girmenizi anlıyorum.Ama kendinizi kelimelerin nasıl kullanılacağı üzerine, tabiri caizse "bilirkişi" ilan etmenize anlam veremedim.Bu konu hakkında ehlivukuf'sanız buyrun tahsilinizi açıklayın.Diğer şekilde benim konum üzerinde egonuzu tatmin etme gayreti içerisine girmeyin!

Tek soylediğim şey jenerik kavramının genel geçer olmadığı idi -ki bölüm moderatorunun yazmış olduğu gibi ( Jenerik Domain Tanımı ) "Akademik açıdan her ne kadar "genel isim" demek gibi dursada stabil bir tanımı yok." demekti.- Bunun tartışması sitede yapıldı.Keşke konular silinmeseydi de ispatlama fırsatım olsaydı.

Beni dolandırıcılıkla suçlayacak kadar ileri giden arkadaşların yazılarını okudum.Kanım dondu.Yıllardır bu sitedeyim.Kayıtlar silinene kadar, kimse beni bu şekilde suçlamamıştı

Konu kapatılsın.Domaini burada satmaktan vazgeçtim.