Bilgiler için çok teşekkürler, mesala ben bir domain kontrol ettim şimdi Ekim 12 diyor ben bu domaini Ekim 12 de kayıt yenilenmezse regleyebiliyor muyum? Düşme süresini sizin verdiğiniz yerden kontrol ettim
www.freewho.com/checker/index.php
bilgi verirseniz sevinirim...
Sorunuzun cevabı :
Sorguladığınız domainin Expiration Date: 12-ekim-2012 ise ve domain sahibi tarafından yenilenmemiş ise domainin domainin düşme preiodu başlamış demektir. Ama bu domain kesin düşecek demek değildir.
Bir domainin düşme süre ortalama olarak 70 gündür. (Bu süre firmadan firmaya azalabilir yada artabilir.)
Bu süre zarfında domain sahibi hala uzatmamışsa, süre sonunda domain pending delete sürecine girer ve 5 gün içinde silinerek boşa düşer.
(Yanlışım veya eksiğim varsa daha tecrübeli arkadaşlar uyararak düzelteceklerdir.)
Diğer mevzu :
Aslında Afmesu'nun söylemek istediğide bu sanırım. Forumda yada googleda domain düşme zamanlarıyla ilgili açılmış ve cevaplanmış fazlasıyla konu mevcut.
Mesela siz sorduğunuzun sorunun cevabını forumda veya googleda domain düşme saati veya benzeri bir arama yaparak rahatlıkla öğrenebilirdiniz. Bunu yapmak yerine burada sormayı tercih ettiniz. (yanlış anlamayın, size verdiğim cevabı gönülsüz vermedim. Sadece konuda geçen meseleyi (yanlış anlamadıysam eğer) açıklamaya çalıştım.)
Herkese iyi forumlar.