Merhaba arkadaşlar,

Artık yeni şeyler üretme vakti geldi.

Bu konuda sizlerden ricam, bilgi sahibi olanlar ve bunu kendine saklayanların hayatlarında sadece 1 DEFA bu bilgilerini paylaşmaları. Paylaşmanın hazzını tatmanızı isterim.

---------------------------------

Bu işin içindeki herkes seo konusunda facebook´un nasıl büyük bir etken olduğunu farketmişlerdir. Artık hemen hemen her site sosyal medya beğeni butonları ile donatılmış, hatta boğulmuş durumda.

Gözlemlerime göre, fazla facebook beğenisi alan yazılar sıralamada çok önemli yerlere geliyor.

Test:
Geçen günlerde orta düzey, google gözünde otoriter olmayan bir sitemde %100 kopyala yapıştır (başlık, yazı, resim ve videosu da dahil) yaparak bir makale yayınladım.

( Makaleyi kopyaladığım site ise tubitak.gov.tr )

Etkisini deneme amaçlı 100k´lık aktif facebook sayfamda bu linki defalarca paylaştım.

Facebook sayfasında paylaşmak dışında ne bir imleme ne de başka bir çalışma yaptım.

Konuya 150 küsür beğeni geldi. (Sitemdeki beğen butonundan)

Şu an konu kendi aramasında birinci sırada ve tubitak 2. sıraya düşmüş görünüyor.

Bu test sonrası açıkçası çok şaşırdım, bu kadar etkili olabileceği aklımın ucundan geçiyordu.

---------------------------------

Şimdi gelelim sosyal medyayı nasıl kullanabiliriz mevzusuna...

İşte burada fikir alışveri gerekiyor.

Aklımdan geçen yollardan biri, 100lerce facebook hesabı alıp, basit bir program yazdırarak bu hesaplardan konuyu tek tek beğendirmek.

Aklınıza bir yol geliyor mu başka arkadaşlar?