öncelikle Merhaba Not : Konu yanlış yere açılmışsa , taşınmasını rica ediyorum. Çok düşündüm nereye uygun olcağı konusunu. Konunun içeriğine gelelim , çok uzun süredir iphone kullanıyorum. Ancak yeni yeni " Uygulama " merakı sardı. Tüm işletim sistemlerinin(İos-Android-Windows) uygulamalarına bakar oldum.Webmasterlara ve programcılara yararlı olabilecek binlerce uygulama var , her platformda. Sizlerinde yardımlarıyla bunları buraya listelemek istedim.
Bismillah.
İos Yararlı Uygulamalar!- Dropbox : Bulut sistemi. Çok iyi senkronize olabiliyor. Bilgisayarınızdan kontrol edebiliyorsunuz.
- Google Drive : Bulut sistemi. Çok iyi senkronize olabiliyor. Bilgisayarınızdan kontrol edebiliyorsunuz. Google farkı var burada

- Ps Express : Bildiğiniz Photoshop , bir telefon için gerçekten başarılı işler yapılabiliyor.
- Teamviewer : Sürekli kullandığımız uzaktan yönetim programı , telefondan tüm bilgisayarlara bağlanabilirsiniz. Çok kullanışlı.
- Evernote : Kağıtlara not almaktan bıktıysanız bu uygulama tam size göre , telefonunuzdan not giriyorsunuz hem internet'e hem bilgisayarınıza kayıt oluyor. Aynı şekilde bilgisayarınızdan girdiğiniz notu işte telefonunuzdan kontrol edebiliyorsunuz.
- Buraya eklememi istediğiniz uygulama varsa lütfen yazın.
Android Yararlı Uygulamalar!- Wordpress: Wp sitelerinizi android telefonunuzdan yönetmenizi sağlar.Oldukça pratiktir.
- WP Stats :Wp sitelerinizin trafik bilgilerini dizer.
- Powerful Webmaster tools: Sitelerin Google PR bilgisini, arama motorlarındaki index sayısını, alexa dünya sıralamasını, google ve alexa backlink bilgisini ve facebookla ilgili beğenme vb sayımları dizer.
- Webmaster's Html editor:Android telefonlarınıza web editör özelliği verir. (JS PHP CSS, HTML)
- Blogger : Blogspot sitelerinizi telefonunuzdan yönetin
- GAnalyticz : Web istatistiklerinizi cep telefonunuzdan takip edin.
- Godmode Anywhere : Dünyadaki finansal gelişmeleri takip edin.Atılımcı webmastarlar,sanal kartçılar için yararlı bir uygulama.
- AndFTP : Söylemeye gerek yok sanırım.Anlamışsınızdır.
- Adobe Photoshop Express : Dünyaca ünlü photoshop programı artık Android'lerde.
- Magic Color Picker : Ayarladığınız rengin HTML kodunu verir.
- WP Stats :Wp sitelerinizin trafik bilgilerini dizer.
- View Web Source : Websitelerin kaynağına inin.
Windows Phone Yararlı Uygulamalar!
- Herhangi bir bilgim yok - sizlerin yardımıyla doldurulacak.
Google Chrome Yararlı Uygulamalar!- Google Mail Checker : Gmail sekmesini açık bırakmaya gerek yok , eposta gelince sağ üst köşeden sizi uyarıyor. Çok kullanışlı.
- AddThis - Share & Bookmark : Bir butonla bulunduğunuz sayfayı tüm sosyal ağlarda paylaşmanıza yardımcı oluyor. Saklamanıza yardımcı oluyor. Çok kullanışlı.
- Google Calendar Checker : Google'ın takvimine eklediğiniz toplantıları , hatırlatmaları size sağ üst köşeden haber veriyor. Çok çok iyi.
- Screen Capture : Print Screen tuşu ile ugraşmadan tek bir butonla ekran fotosu çekmenize yardımcı oluyor.
Firefox Yararlı Uygulamalar!- Screenshoter : Ekran görüntüsü almanıza yardımcı , çok başarılı bir uygulama.
- Tilt : Girdiğiniz her sitenin tüm katmanlarını - divlerini gösteren bir uygulama.
Windows XP Yararlı Uygulamalar![*]Desktops : 4-6 tane masaüstü yaratıp , bazı kısa yollarla aralarında dolaşmanızı sağlar. Çok program kullanan arkadaşlar için çok yararlı.[*]
Buraya eklememi istediğiniz uygulama varsa lütfen yazın. Windows Vista Yararlı Uygulamalar!
Windows 7 Yararlı Uygulamalar!
Benim düşünebildiğim tüm alanlar bunlar , sizinde aklınızda varsa bana söyleyin hemen ekliyeyim.
Mevcut kategorilerimize eklemek istediğiniz uygulamalar - eklentiler varsa yine bana söyleyin hemen ekliyeyim.
Konu hakkında da yorum yapabilirsiniz. Ben çok yararlı olacağını düşünüyorum.
Not : Bu listeler webmasterler ve programcılar için yapılmıştır.
Not :Sizin yardımlarınız olursa muhteşem bir konu olabilir. Ancak sadece benim yazdıklarımla alt sıralarda çürür.
Teşekkürler.
Konunun gelişmesi için elinden geleni yapan üyeler : Aloneriser