Selamlar , öncelikle teşekkür ederim. Ağustosta başvuru yaptım , bu yeni dönemdede başvuru yaptım , burs ve kredi beraber başvuru yapılıyor , burs ve kredi şeklinde , ayrı ayrı seçme olanağı yok , eğer olursa burs (ki sanmıyorum çünkü genelde öncelik yapılıcaklar var) olmaz ise kredi olucak , geçen sene açıklama yapmışlardı , yurtdışında okuyan öğrenciler için burs başvurusu yapanlar değerlendirilicek ama eğer burs alamazlarsa kredi kesin olarak verilecek demişlerdi.(eğer okuduğu yerde devlet yurdu yoksa) Birde hiçbiryerde bulamadım , rusya için kredi veya burs değerlerini , ülkeye göre belirlenecektir yazıyor sadece . Bu tahmini nekadar olur acaba ?
Tam tahmini bilemem ama şöyle diyeyim nasıl bir öğrenci erasmus programıyla yurt dışına gidip hibe fiyatı belirleniyorsa o da öyle bir şey olabilir biraz düşük olur.Ortalama tahminimce en düşük 480tl aylık alırsınız diye tahmin ediyorum.Türkiye de bu 260tl.Ocak ayı itibariyle 260tl, 280tl olacak en kötü. Rusya için de 480tl civarı olur bu mebla diye düşünüyorum ve yüksek de olabilir, yaşam standartlarına göre.