Merhaba, şöyle birşey mümkünmüdür araştırdım ama bulamadım. Konu yeri Off Topic değil diyecek olanlar içinde bir nevi genel kültür olduğu için buraya açtığımı belirtmek isterim. Böyle bir ihtiyacı olmuş ve çözüm bulmuş birileri olabilir.

Elimizde bir program var. Yani kendi yaptığımız program. Bunun kopyalanmasını engellemek için birşeyler yapmamız gerekiyor. Lisans koruması v.s zaten yaptım ama bu cracker forumlarda falan sürekli istek ile programın kırılması isteniyor her seferinde site adminlerine ulaşarak kaldırmalarını rica ediyoruz zira şikayetlerde kaldırıyorlar.

Herneyse tam olarak istediğim şu. Ben programımı Flash Belleğe setup edeceğim. (Setup etmek neyse ) Sonra bu flash belleği verdiğim yerdekiler, flash belleğin içine giremeyecekler, bellek takılır takılmaz program açılacak (Bunu sağlıyorum) Kopyalama, yeni veri yazma v.s işlemleri yapılamayacak. Başka bir bilgisayarda çalışmayacak.

Varsayıyıorum bunu bir programla halledebiliyor olsak bu program sadece windowsta çalışır. Adam flashı Mac sistemede taksa bu koruma aktif olmalı linuxa taksada aktif olmalı. Yada Windows harici sistemlerde çalışması önlenmeli

Varmıdır bir yolu ?