Merhaba iyi gunler ben tam burslu vakif universtesi kazandim , yakin bir arkadasimda yuzde 50 burslu olarak kazandi , simdi ikimizdeburs yada geri odemeli ve yurt imkanlarinayararlanabiliyormuyuz , birde hocam basvurda gordum benim sadece babam vefat etti ama anne ve babasi yaziyo nasil birsey yapabilirim .
17.Anne Baba Durumunuz: bu kısımda Baba vefat anne sağ var onu işaretlemelisiniz.
Alıntı
13-) Üniversitelerin ikinci öğretim programlarında ve Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler ile yüksek lisans öğrencileri, (katkı kredisinden)
14-) Vakıf üniversiteleri ve yurt dışında eğitim gören ve denklikleri yapılarak memleket içerisinde bir üniversitede lisans tamamlamalarına karar verilerek, üniversitelere yerleştirilen ve geçiş yaptıkları öğretim kurumlarına ikinci öğretim öğrencileri düzeyinde katkı payı ödeyen öğrenciler, (katkı kredisinden)
Bildiğim kadarıyla değerlendirme olur ama kesin çıkma gibi bir durum yok.
http://www.kyk.gov.tr/web/OSYM_Bsv_2...isAnaSayfa.do#
Şuradan
BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİNDEN YARARLANAMAYACAKLAR bölümünün 13 ve 14. olan kısımı yukarıda belirttim.
Başvurabilirsiniz ama değerlendirme galiba sadece kredi veriliyor ve olursa yurt galiba.
Şunu da ekliyeyim; Anne ve Babası vefat edenlere öncelikli olarak yurt/burs imkanı sağlanıyor fakat vakıf üniversiteleri devlet üniversitesi olmadığı için kesin bir şey söyleyemeyeceğim.Ama
değerlendirme olacaktır.