sangolus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
is olanagi en genis bolumdur isletme, iktisat gibi bolumler.

evet mezunu coktur o yuzden birilerini elemek gerekir. bunun icin de kisisel gelisimlere bakilir. mesela yabanci dil, bilgisayar kullanabilmek gibi.

afedersiniz 4 yil kaba etini buyuterek okul okuduktan sonra elinde sadece bir isletme diplomasi olduktan sonra kimse kimseye is vermez. o sekilde bir suru mezun var cunku.

kendini digerlerinden yabanci dil ve bilgisayar gibi 2 onemli konuda soyutladiktan sonra her yerde is bulunur.

zaten mezun oldugunda okudugun bolum adina hic bir sey aklinda kalmaz hepsi ucar, gider.

ne ogrenirse insan tecrube edinerek, yasayarak ogrenir okul hikaye o yuzden.

ben iktisat okuyorum bir suru seyden 3-5 bir seyler serpistiriyorlar bize hic bir alanda uzmanlasma sansimiz yok. muhasebe, finans, pazarlama gibi dersler var mesela.

muhasebe 2 donem, finans 1 donem, pazarlama 1 donem verilen dersler ve hic bir sey ogrenemezsiniz bu kadar kisa zamanda.

basit bir alt yapi olusturur cok ustune dusuldugu takdirde baska da bir sey yapmaz.

bugun en cok iibf mezunu araniyor ama bos adam aranmiyor. hic bir vasfi olmayan sadece elinde diplomasi olan adam aranmiyor.

biraz kendini gelistirmis her isletme, iktisat mezunu is bulur. ama elinde sadece diplomasi olan baska hic bir vasfi olmayan torpili yoksa hic bir halt edemez.
Teşekkürler bilgilendirici bir yazı oldu.

isletmeci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet işletme bölümünün ingilizce okunması hiç bir şey ifade etmez.İngilizce öğrenirim illa dersen 1 sene kursa git daha iyi şeyler öğrenirsin.' yılık işletme bölümünü beni dinlersen aöf den bitir.Deneyimli bir abin olarak dinle derim ama yine senin tercihin.2 yıllık işletme bitirme ile iş bulamazsın 4 yıllıklar boşta geziyor.Başta da dediğim gibi eğer ingilizce öğrenirim dersen bir şey diyemem.Saygı duyarım.
Niyetim ingilizce öğrenmek.