HosThink adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hazirligi atlamak icin dusunuyorsan, okulun proficiency sartlarini ogrenmen gerekiyor.
proficiency şartlarında kendi üniversite sınavlarını ve toefl vs.. diğer sınavlardan puan istiyor.

Benim demek istediğim ben çukurova da adana da hazırlık okudum bunu kabul ediyor mu ya da bunun tam adı ne oluyor acaba karşılığı var mı?

Ayrıca dokuz eylül yönetmeliğini okudum 2003 yılında yayınlanmış; şöyle bir şey var.Koyu kısımda belirttim bu acaba şuan için geçerli mi bilmiyorum.

Alıntı
MADDE 7.Ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenimlerini yurt dışı ve/veya yurt içinde ilgili yabancı dilde yapmış olanlar ile bu üniversitelerde ilgili yabancı dildeki hazırlık öğretiminden son üç yıl içinde başarılı olduklarını belgeleyenler ve/veya üniversite tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan (ÜDS,KPDS,TOEFL,ELTS,CAMB,PROF.gibi)

*** belirlenen düzeyi tutturan öğrenciler, belgelerini sözkonusu sınavlardan bir hafta önce Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne verdikleri takdirde Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile sözkonusu sınavlardan muaf tutulabilirler.