#Barajı geçmezsen hiçbir özel üniversiteye giremezsin Türkiye'de.
#Insanların sırf ortam yapmak için geldiği özel üniversitelerden uzak dur. Doğuş, Bahçeşehir'in bazı bölümleri...
#Yukarıda yazıldığı gibi, aileler çocuklarını yakına göndersin uzağa gitmesinler diye açılmışlardan uzak dur. Çağ, Melikşah...
#Para kazanmak için açılmış, öğretim kadrosu yetersiz, binalar yetersiz, uzak dur.
#Öğrenciyi soymak için elinden geleni yapanlara çok yaklaşma, eğer o kadar paran yoksa.

Türkiye'nin en iyi özel üniversiteleri Koç, Bilkent, Sabancı'dır. Yeni yeni yükselen Şehir Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi var.

Devlet üniversitelerinde en iyiler ODtu, ITU, Boğaziçi'dir. Senin "barajı da geçerim heralde" dediğini göz önüne alırsak, Istanbul'da bir devlet üniversitesini kazanman çok zor. Bunun yanında saydığım iyi özel ünilerin burssuzunu kazanman dahi zor. Senede 50 bin lira masraf yapacak kadar zenginseniz Şehir'e, Işık'a falan gidersiniz yoksa Afyon olur Isparta olur anadolu illerine.

OSYM tercih kılavuzunda da özel-devlet her üniversitenin puanları yer alır.

Benim sana tavsiyem, mühendislik yerine YGS puanıyla alım yapan bir bölüm seç. Lojistik gibi mesela. Meslek lisesi çıkışlı olduğunu gözönüne alarak söylüyorum bunu. Benim tanıdıklarımın öyle Fen bilgisi falan yoktu çünkü, LYS'de işin zor. (Fizik-Kimya-Bio)