özel mesajlaşmalarım ve spor dışında öyle birebir muhabbetim yok forumdaki arkadaşlarla. ama şu başımdaki büyük yükü paylaşıp rahatlamak istiyorum.
27 yaşında bir ablam var. bundan 4 ay önce diş doktoruna gidiyor. dişinin çekilmesi gerektiğini söylüyolar. antibiyotik veriyolar. 2 hafta kullanıp tekrar doktora gidicek dişini çekicekler. herkese aynı reçete. kullan 2 hafta sonra gel. ablam gidiyo 2 hafta sonra dişini çekiyolar. artık yerinde duramıyodu dişini çekince rahatlıyo ablam biz de oh kurduldu falan diyoruz.
sonra bir ara durduk yere ayağı şişiyo. hastaneye gidiyoruz. kan almıyolar rontgen çekiyolar. rontgen sonucu kızın ayağını alçıya alıyolar. 2 hafta dinlen diye rapor veriyolar.
ayağının şişi inmiyo. anlam veremiyoruz. evli. bu yıl okula başlıcak bi yiğenim var. ankarada oturuyoruz ve tüm hastaneleri geziyoruz. kız günden güne kötü oluyo. ankaradaki devlet&özel tüm hastaneleri gezdik. en son başkent hastanesinde genç bir doktor bi kalbine bakalım diye fikir atıyor öne.
ablamın dişi çekildiğinde hala iltihap varmış. o iltihap vücuduna yayılmış. kalbine gelmiş. kalp kapakçıklarından birini delmiş. diğerinde pıhtılaşma yapmış. pıhtılaşma yapan yer bir şekilde göze ulaşmış ve tek gözünde %80 körlük oluşmuş. 27 yaşında daha. Doktorlar ayağını alçıya aldı düşünebiliyomusunuz durumu.
bypass yapıyolar 27 yaşında. kalp kapakçıklarını değiştiriyolar. ama vücudunda hala iltihap var. ateş yapıyo. nabzı yüksek. kalbi artık kasılamıyo yıpranmış. bypass olan bir hastayı 3 gün yoğunbakımda 1 gün serviste bekletiyoruz dediler. tam 47 gün yoğunbakımda 5 gün serviste yattı. çıkacağı gün yine hastaydı ama çıkardılar. sevinmiştim maşallah diyip.
sonra babamın bize söylediğine göre kalbi kasılmadığı için pil takıcaklar. geçen ailemle bi kavga yaşandı okul olaylarıyla ilgili. kuzenim falan araya girdi. babama posta koydu. bu son durumu ailede 2 kişi biliyomuş. babam ve ikizi. kuzenim de babamın ikizinin annesi halam oluyor. posta koyunca annesi dayanamayıp anlatmış kıza üzme dayını diye. o da dayanamadı bana anlattı.
dün alışverişe çıktım. ankara kızılayda oturuyorum. tam eve gidiyodum kuzenim aradı gel murat diye. gittim. sarhoş. baya içmiş. dedim heralde yine eski sevgilisini özledi vs.
son gün hasta olmasına rağmen ablamı yine de çıkardılar. çünkü artık yapacakları bişey kalmamış. 27 yaşındaki ablamı kalp nakli listesine almışlar. ve her geçen gün yaşama şansı azalıyomuş. dün akşamdan beri çok kötüyüm ve insanın elinden hiçbişey gelmemesi çıldırtıyor beni. yapılacak hiçbişey yok dua etmekten umutlu olmaktan başka. siz yeni arkadaşlarımdan da dualarınızı esirgememenizi istiyorum. çok saolun. bir diş çekimi de olsa sağlığınızı ihmal etmeyin. nerelere geliyor...