Yusuf Bey yazınızı okumak zevk veriyor. Istediğiniz kadar uzun yazın. Hatta lütfen uzun yazın.

Şimdi, çırak da olamadık , ben bu offerlara uygun kelime nasıl bulunur a (siz anlattınız ben anlamayı başaramadım, ya da talihsizlik denk getiremedim) cevap bulamadığımdan, sizin başka anlatımlarınızdan yola çıkarak kendime farklı bir yol haritası belirlemeye karar verdim. Bu haritayı buradan paylaşacağım, böylece hem siz fikrinizi söylersiniz hem de diğer arkadaşlara fikir vermiş olurum.

Herşey den önce, yüzlerce offer arasından tek tek offerları deneyip bir offer dan kalkıp diğerine konacağıma, kendime bir konu belirlemeye karar verdim. Oturdum, karar verdiğim konuya uyan tüm offerları liste halinde çıkardım.

Bu offerlar konuma uyan tüm vertical lardan alındı. Yani sadece email/zip offerları değil konuma uyan tüm offerlar listem de kendi vertical larında yer alır şekilde listelendi.(sen çömezsin diğer vertical larda iş yapamazsın demeden önce yazının tamamını okuyun lütfen. Yazının diğer kısmında bunu yapmamın nedenini anlayacaksınız)

Ikinci kararım, offerlara uygun reklam verip trafik elde etmek yerine, konuma uygun trafik nasıl elde ederim sorusuna cevap verecek trafik elde etmek. Yani, herhangi bir offer a uygun reklam verip bu trafiği offer a yönlendirmek yerine, seçtiğim konu ile ilgilenebilecek insan kitlesinin ilgisini çekip, tıkladıklarında onlar için hazırladığım sayfada bulacakları liste me sunduğum teklifi merak edip üye olacakları bir sayfa kurmaya karar verdim. Yani gelen trafiği listeme üye yapmayı hedefliyorum.

Böylece reklam bütçem bir atımlık kurşun olmak yerine devamlı kullanabileceğim bir müşteri kitlesi oluşturmak için kullanmayı hedefliyorum. Sonrasında sizin bir örnekte verdiğiniz gibi bu kitleyi içerikle besleyip onlarla bir ilişki kurmak ve arada sırada onları sıkmadan önlerine bu offerler i koymayı hedefliyorum.

Ana yol haritam bu. Şimdi bu planda bazı sorular var.

1. landing page nasıl olmalı (bunu çok güzel örneklerle cevapladınız. Çok iyi anladığımı sanıyorum)

2. Email listesine kayıt olmaları için iştah açıcı yem ne olmalı?

Bunu rakiplerin (neticede konuyu bildiğim için rakipleri bulabilirim diye düşünüyorum) sayfalarında ne yemler kullandıklarına bakarak karar vereceğim.

3. Email listesine gidecek içerekler ne olmalı? nasıl temin etmeli.

Bunda da işimiz çok zor olmayacak diye umuyorum. Zira bulduğum tüm rakiplerin listelerine üye olacağım. Hem onlardan gelenler hem de olaya nasıl yaklaştıklarına bakarak PLR lardan elde edeceğim içerik ileride de işler yolunda giderse kendim ücretini vererek hazırlatacağım içerikler ile bu adımı halledeceğimi düşünüyorum.

Sizin çıraklık teklifimle ilgili cevabınızdan sonra aklıma bir diğer fikir daha geldi. Bu yazdıklarımı okuyup aklına yatan ve maymun iştahlı olmayan, sorumluluk alabileceğine inanan ve yazdıklarımdan en azından bir parçasını yapabileceğine inanan ve ingilizce sorunu olmayan arkadaşlar isterse benimle bir çalışma grubu kurabilirler. Bu grupa dahil olan kişilerle iş bölümü yapacağız.

Grupta alınabilecek aklıma gelen işler :

- Seçilen konularda rakiplerin sitelerinin aranıp bulunması
- Rakiplerin listelerine üye olup, gönderilen tüm içeriğin arşivlenmesi (bunları kendi içeriğimizde kullanacağız zira)
- Arşivlediğimiz içeriği kullanarak maillerde göndereceğimiz içeriğin hazırlanması (bu görevi birden fazla kişi alabilir)
- Landing Page hazırlanması (test edebilmek için birden fazla alternatif hazırlayacak görevli kişi) Özellikle web sayfası yapma konusunda rahat olan ve kaliteli iş çıkaran arkadaşlar bu göreve talip olabilir.
- Tracking202 kurulumu
- Tracking202 kurabilmek için linux server kurmak (vmware üzerinden kurabiliriz)
- seçtiğimiz niche 'e uygun bir kişilik oluşturup bu kişiye facebook sayfasın ve twitter hesabı açılması
- facebook ve twitter hesaplarının güncel tutulması

Bu grup işi hayata geçirilecek olursa, Yusuf Beyden ricam, bizim planımızı gözden geçirmesi, yaptığımız adımlarda hatalı şeyler yaparsak veya gözden kaçırdığımız noktalar varsa bizi uyarması olacak.

Eğer gelir elde edersek, grup içerisinde yer alan kişilere ortak bu parayı bölebiliriz. Ya da iş listesi yapar, her bir işe puan veririz. Toplam puanın, kişilerin yaptıkları işlerden elde ettikleri puan oranla bu geliri dağıtırız. (bana ikinci si daha mantıklı geliyor)

Fikirlerinizi ve katılmak isteyen arkadaşların katılım taleplerini bekliyorum.

Grup fikrimi beğenmediyseniz, sizlerde bir fikir ortaya koyarsanız sevinirim. Sonuçta action olmadan para kazanmak mümkün değil