bilenseocu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Yusuf bey düşündüm de, hep bana hep bana olmaz. Hep biz sizden bir şeyler almaya çalışıyoruz. Siz de kendi düşünce sisteminize göre bize bilgiler sunmaya çalışıyorsunuz. Ancak bizler sizin düşünce sisteminizle yüzde yüz uyumlu olmadıktan sonra bu bilgilerden kazanç elde etme verimi düşük olacaktır.

Dahası beni devamlı alan konumunda olmak rahatsız ediyor. Şöyle bir önerim var. Size çırak olalım. Siz kendi çalışmalarınızda bazı işleri (task) bize verin. Yapmamız gerekenleri talimat olarak söyleyin. Böylece hem bizim de size bir faydamız dokunsun hem de bu işin inceliklerini sizin yanınızda uygulamalı olarak öğrenmiş olalım.

Ayrıca bu önerimi foruma açık olarak yapın da demiyorum. Bugün özelden gönderdiğiniz bilgi gibi, sadece bu gruba kapalı yapın. Bu grup gördüğüm kadarı ile sayıca az ama bu işe hevesli bir grup.

Ikinci bir önerim daha var. Biz çalıştığımız network lerde sizin vasıtanızla kayıt olmuş durumuna geçelim. Mesela ben peerfly a üyeyim. Zagor75 de öyle. Hem siz hem biz talep te bulunursak bizi sizin ref iniz olarak kaydederler(diye umuyorum). Ref iniz olarak kayıtlı olmak bizim kazancımıza bir negatif etkide bulunmayacak ama az da olsa size faydası olacak. Dahası bize emek veriyorsunuz. Biz bu emeğin karşılığında güzel başarılar elde edersek siz de bu başarının karşılığını bize emek veren olarak görmüş olacaksınız.

Bu fikrimi siz ve diğer arkadaşlar nasıl değerlendiriyor, düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

@bilenseocu arkadaşımızın duyarlı yazısından dolayı kendisine teşekkür ederim. Öncelikle sondan başlayayım. Ref olarak kayıt olma öneriniz son derece ince ve düşünceli bir öneri olsa da ben bunu kabul etmem. Çünkü zaten benim için çok bir para vs değil. O tarz birşeyin sizinle ilgili olarak peşinde değilim. Amacım sadece sizleri olası tehlikelere karşı olabildiğince uyarmak. Asla sizlerden para kazanmam. Siz iyi niyetinizle bunu isteseniz dahi benim dünya görüşüme göre bunu yapmam. Ama aynı teklifi kanadalı abdli grubum yapıyor. Emin olun daha ilerisini istiyorum. Onlara karşı bir yakınlık vs hissetmediğim gibi onlardan ne kadar çok kazanırsam mutlu oluyorum

Ancak şunu da belirteyim. Hatırlatmış oldunuz. Ref sistemi oldukça iyi bir sistemdir. Dökümanda bahsettiğim olayın içine sizde gelecek kullanıcılara ref yönlendirmesi yapabilirsiniz. Buradan açıkça yazamıyorum ama zannediyorum anlamışsınızdır. Başlangıç olarak kimi giderlerinizi karşılamada sizi iyi idare edebilir.

Çıraklık meselesi için ise şu an ne yazık ki kurguladığım sistem çok odaklı olduğu için buna vaktim olabileceğini zannetmiyorum. İyi niyetinizin farkındayım hem yardımcı olmak hem de birkaç şey öğrenmek amacındasınız biliyorum. Bende sizin yerinizde olsam aynı teklifi götürürdüm. Ancak şu an için lütfen bana kırılmayın bu sistemi anlatmak için ve görev verip beklemek için çok zaman ayıramıyorum. Kafamda bazı şeyler otomatikleştiği için ve bu konuda uzun süredir çalıştığımdan dolayı hızla kendim yazmak zorundayım. Hani hatırlarsanız dediğim gibi kişiye özel bir dil tutturmak. Yani size bir araştırma konusu verip şu konuda birşey yazın/araştırın desem benim dikkat ettiğim noktalar farklı olur sizinkisi farklı olur. O açıdan bunun bana çok yararı olmaz. Sizde tüm detaylarını bilemeyeceğiniz için size de yararı olmaz.

Ancak şu an bunu okuyunca burada sizi umutsuzluğa da sevk etmek istemiyorum. Şimdi Ağustos ayındayız. Kasım-Aralık ayına kadar zannediyorum sizlerin durumu ve olayı anlama konusundaki gelişiminiz artmış olacak. En azından forumda konuştuğunuz konular ve karşınıza çıkan sorunlarla ilgili sorularınız ve çözüm arayışlarınız seviyelerinizi belli etmiş olacak. O dönemde büyük olasılıkla benimde zamanımı kullanma açısından daha uygun olduğum dönem olacaktır. Size farklı bir tarz çalışma ve deneme fırsatı verebileceğim şeylerin çıkacağını düşünüyorum. Aslında durum sizin kendinizi sağlam adımlarla geliştirmenize bağlı.

Hala şu an olayın daha başlangıç bölümlerindeyiz. Merak etmeyin bu iş bir kitap ise kitabın ilk sayfalarında değilsiniz. Bakın şuna dikkat edin. İlk gönderdiğim e-kitaptaki yazılanları hatırlayın! Kaçınız uygulamaya başladı? Hala bana o ilk yazılan e-kitapla ilgili bir soru veya sorun gelmedi? Şunu yaptım bunu yaptım hatta şunu yapıyorum şöyle oluyor şöyle tepkiler geliyor gibi veya şunu şunu yapmak için şöyle bir saha araştırması yapıyorum, dosyalarım birikiyor. Şunu yaparak başlayacağım şöyle gelişecek vs vs gibi. Çünkü ilk verdiğim e kitaptaki bilgiler hem uygulaması kolay hemde her yönden sizin geliştirebileceğiniz bir sistem. Evet size en ilkel haliyle sunmuştum durumu. Ama hala o ilkel hali para kazandırıyor. Evet yüksek bir kazanç değil ama onu geliştirmek de sizin yeteneğinize bağlı. Yani kullanacağınız yöntemlerin aşamalarını siz belirleyin. Unutmayın ki mutlaka ve mutlaka hata yapacaksınız. Bu işin içinde tokat yemediğimiz bir an bile yok. Yediğimiz tokatın anlamını kavramamız gerekiyor.

İkinci e-kitapta ise bambaşka birşey anlattım. Aslında her ikisi de sizlerin bilmediği birşey değil. Sadece durumu algılamak ve farkında olmakla ilgili bir mesele. İkinci e-kitabı okuduktan sonra bu konudaki bütün sistemleri araştırıp kim neler yapmış nasıl dönmüş olay ilk mesajları neymiş vs vs (kusura bakmayın ayrıntıya yine girmiyorum ama anlıyorsunuz) diye araştırmak gerekir. Yani ikinci e-kitapdaki ilk uygulama hedefi belirlendiyse ikinci hedef ise kitapta çok değinmesem bile anlayacağınızı düşündüğüm için oldukça iyi doygun bir para kazanma noktasına da ulaşıyorsunuz.

Sonuç olarak ikisinde de dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta var. Size tavsiye ettiğim ilk başlardaki 7search hariç her iki sistem de zamana yatırım yapmakla ilgili. Yani ne diyordum lütfen hatırlayın

1-acele etmeyin
2-sabırlı olun
3-hemen olacak diye heyecanla birşeyler yapmayın
4-tüm kontrol sizde olmalı. bunun haricindeki her hareketiniz size para kaybettirir. Kumar oynamayın.

Bunları peki neden söylüyorum? Acele ve hızlı para kazanılmıyor mu? Hayır tam aksine o kadar hızlı kazanılacak hemen kurgulayıp sonuç alabileceğiniz yapılar var. Zaten paralı trafik dediğimiz olay da bu. Ama acele sistemin içinde bile zamansal kurgulamayı iyi yaparsanız işin çok yorulan çobanlık boyutunda takılıp kalmazsınız. Zamana yayarsınız yıkılmayacak bir sistem oluşturursunuz ve o sistemle belirli dönemlerde yoğun çalışır yorulursunuz ama sonra daha az bir çalışma ile sistemi ilerletme yoluna bakarsınız.

Sizin bu dönemde bol bol hata yapma deneme yapma birçok şeyi test etme nerede nasıl hata yaptım veya aha bunu başardım ama nasıl başardım gibi konuları irdeleme döneminiz olmalı. Bunlar size zor sıkıcı ve bıkkınlık verici geliyor olabilir. Kendinizi hazır hissediyor ve hemen başaracakmış gibi hissediyor olabilirsiniz. Benim size verdiğim bu tavsiyeleri emin olun babanız size vermez. Çok ciddi olarak söylüyorum. Balıklama atlamanın size hayatta faydası dokunmaz. Dokunmadığı gibi birçok maddi kayıp yaşarsınız. Ve bu sisteme tamamen küsersiniz. Bakın warrior daki başlıklara ne kadar aldatıcı ve adamı cezbeden hemen 10 günde 70 bin dolar kazandırırım diyen adamların postlarına. Altına yazılan itina ile yerleştirilmiş birkaç eleştiri ve bolca övgü dolu mesajlara. Tamamen 29,90 kazanmak için kurgulanmış bir tiyatro. Ben bu tiyatronun (ilk öğrenme dönemlerimdeki hatalarım hariç) hiçbir noktasına düşmüyorum artık. 5 kuruş para verip o sistemleri satın almıyorum. Bahsettikleri o otomatik sistemlerin tamamının ne anlama geldiğini önceki mesajlarda uzun uzun konuştuk hatırlıyorsanız tekrar etmek istemiyorum.

Sizlerden tek istediğim. Kendinizi geliştirin. Geliştirmeniz için bu yazılarda tüm tüyolar var. Size yazdığım e-kitaplarda yöntemler var. Aklıma geldi onu bırakın samimiyetle belirteyim bu iki e-kitabın yazım süreci benim için yarım saat gibi süreye mal oldu. Düşünün bunun için 1 gün uğraşsam içine resimler yüklesem başlıkları ve yazı stillerini indd de daha iyi düzenlesem iyi bir kapak yapsam uzun uzun hikayelerle süsleyip 9 sayfa değil 40 sayfa yazsam ama hep aynı kouyu döndür dolaştır ballandır yapsam ve satışa sunsam satamaz mıyım? Ciddi olarak belirteyim araba camındaki kuş pisliğine 500 dolar ödeyen o amerikalı (daha dün okudum internetten o haberi) gibi kaç tanesini bulur anında satarım. Bunlarla uğraşmıyorum bile. Çünkü bu değil derdim. Size birşey satmıyorum. Size tüyo veriyorum arkadaşlar. Gerçekten işe yarayan şeyler bunlar. Lütfen bunları uygulayın kendinizi geliştirin. Bunların hepsi sizin için fırsat. Sürekli okumak ve sürekli araştırmak sizi tembel yapar. Bir hosting alın domain alın bir sürü subdomain yaratın sürekli ppc landing page yapın sürekli offer denemeleri yapın test edin. Yani kendinizi sahada pişirin. Hata yapın test edin, uygulayın para kaybedin hatanızı not edin.

Bu yazdıklarıma alınmayın lütfen. Bunların hepsini ister dost tavsiyesi, ister ders, ister bir kişinin hayat tecrübesinden çıkmış deneyimler olarak görün. Yada bunlara inanmıyorsanız özgürce gidip deneyin. Başarısız olun belki buna ihtiyacınız var. Sonra yine buraya dönersiniz. Vakit sizin lehinize işliyor. Bunu hiç bilmeyen duymayan daha sistemin abc sinden haberi olmayan milyonlarca insan var. Siz şanslısınız. Sadece çok daha fazla uygulama yapmanız gerekiyor.

Sözü çok uzattım aynı lafları tekrar etmeye başladım sanırım bende böyle kaptırıp gidiyorum işte, susmak bilmiyorum bazen dimi. En iyi kaçayım işimin başına döneyim.

Hepinize bol kazançlar diliyorum.