İyiymiş
Bende yaşadığım olayı anlatıyım, seneler önce dersaneye giderken, bir kız vardı, lisede
başarısızlıktan okuldan atılmış...
Sonra liseyi dışardan bitirmiş ve dışardan bitirme sınavlarının tümünden 100 almış, sonuç olarak lise diploma puanı bizimkinden çok yüksekti sanırsam oss'de okul puanı bölümünden tam puan alıyordu... Hem liseyi bitirememiş hemde tam puan almış...
Sormuştum, sen okuldan atıldın o kadar puanı sonradan nasıl yaptın diye, yanıt aynen şu hocalar yanıtları veriyordu...
Ne kadar doğru bilmem ama bana söylediği buydu...
Bu şimdi hakmı?
Dostum
bazı öğretmenler işlerini hakkıyla yapmıyorlar, bu yüzden de tüm öğretmenler töhmet altında kalıyor fakat benim yakınım olan çok öğretmen var asla ne soruların cevaplarını veriyorlar, ne de yardım ediyorlar.
Liseyi açıktan bitirmek için girilen sınavlarda insanlar öğretmenlerin gözünün içine bakıyorlar yardım etsinler diye bunu biliyorum, bu melül bakışlara çoğu aldanmıyor ama dediğim gibi bazıları (özellikle doğu illerinde) cevapları veriyorlar. Bu sadece lise değil, üniversite sınavlarında hatta kpss sınavlarında da oluyor. Siirt LYS'de en başarılı il olmuş, nasıl olmuş olabilir?