doğuda bazı sınav salonlarında cevaplar verildi deniyor. bunu ösym'nin kağıt karşılaştırma yazılımları ile tespit etmesi ve sonrasında soru kitapçıklarını karşılaştırarak kanıtlaması ve sadece o sınavları iptal etmesi mümkün iken TÜM SINAVIN İPTALİNİ İSTEMEK HAKSIZLIKTIR ve HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTAN GİBİDİR. (bak ben de aynı sözü kullanıyorum)
2008 kpss ile 94 puan alıp atanmış bir öğretmenim. o zamanlar da böyle söylemler duymuştum. iptal edilseydi benim emeğime ne olacaktı SakaryaCity? Kopya da olmuş olabilir. bahsi geçen kopya mevzularının hangisi tüm sınavın iptaline gerekçe olabilir? bireysel iptal gerekçeleri onlar. hem de somut delil nedir? bu mızıkçı çocuğun oyun oynamasına benziyor. ben ebe olmam terkrar sayalım der gibi...
bakın, anlaşılmayan bir şey de bu.
kopya çekilmedi, sınav soruları dağıtıldı. belge var, görüntülenen şeyler var. aksi kanıtlanmayan durumlar var.
kopya çekilmiş olsa idi, kişiler tesbit edilir sınavları iptal edilirdi. ona eyvallah, tamam.
ancak sorular dağıtıldı diyoruz burada. saat 6,30da sorular internette geziyordu diyoruz. bu bambaşka bir olay.
şunun gibi düşünün. bir seçim bölgesinde saymanların oyları yanlış saydığı belirlendi, yanlış sayılan oylar mı tekrar sayılır, yoksa tüm oylar mı tekrar sayılır.
diyelimki ben soruları satın aldım, elimde sorular var. gelip bunu buldular ve benim sınavımı iptal ettiler. iyi de ben bu soruları alırsam eşime dostuma dağıtırım. bir alırım ama onu yüz kişiye dağıtırım. bunu herkes yapar. yapmam diyecek insan sanıyorumki olmaz.
sıkıntılar hep buralarda. yönlendirilmeniz yanlış arkadaşlar ne yazıkki.