crix4lis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son mesajım sürdürmeyeceğim bu tartışmayı. Binlerce derece yapan alın teri dökmüş insan var, bırakın artık iptal kopya meselelerini inanın gece gündüz çalışıp ta sınavdan mağdur olan insan yoktur... Allah yardımcınız olsun..
10 ay boyunca geceli gündüzlü çalıştım. Her vaktimi değerlendirdim. Sınava girdim. Sınavdan önce en zor denemelerde çok iyi puanlar yapıyodum. Sınavım çok iyi geçti. Çok büyük ihtimalle atanıcam.
Ancak sınavda kopya çekildiğini, sınavın iptal olması gerekliliğine inanıyorum. Sınav günü saat 06:30'da soruların bir kısmı yayınlandı. Saate dikkatini çekerim. Sınavdan 2 3 saat önce. Daha sonra öğleden sonraki eğitim bilimleri sınavının soruları da aynı şekilde yayınlandı.
Bol keseden atmak kolay çalış kazanama sonra sınav iptal olsun demek kolay. O sınava giren insanlar boş insanlar değiller. O sınava giren insanlar en az 4 yıl üniversite okumuş insanlar. Boş düşünecek insanlar değil. Boş hareket edecek insanlar değil. Nedir, ne değildir diye düşünmeden aptalca tepkiler verecek insanlar hiç değil. Her şey belli araştırmaların sonucuna göre verilmiş tepkiler, istekler, yakarışlar.
Benim dediğimden daha utanç verici bir şey olabilir mi? Sınavım çok iyi geçti. Ancak sınavda usulsüzlük yapıldığını tahmin etmiyorum, biliyorum.

İnsanlar şöyle düşünüyolar, "bunlar her sene olan şeyler, sen mi değiştireceksin bunları?". O tür insanlar bilmiyorlar öyle düşünüldüğü için bir şeyler değişmiyor. Sen çıkarsan sokağa, gerekli itirazını yaparsan her şey değişir. Değişmek zorunda kalır. Sınav iptal edilmedi mi, farketmez, bu insanlar seneye yine sınava girer, sonraki sene bi daha sınava girerler. Önemli olan, devletine güveni zedelenmiş kişilerin ortaya çıkacak olması.

"sen çalışma, sonra iptal olsun iste" diyecek kadar düz bi sorun değil bu. hiçbir sorun öyle düz değil zaten. bu düşünce ise üzülerek söylüyorumki çirkin bi düşünce, insana değer verilmediğini ve kişinin kendisini değersiz gördüğünü gösteren bi cümle. umarım bu düşünceni değiştirerek olaylara bakış açını da değiştirebilirsin.

diğer konuya gelirsek eğer, tabiiki gecesini gündüzüne katarak bu sınavı ya da herhangi bir sınavı çok iyi şekilde geçiren kişiler var. onlar haklarını aldılar. ama eksik aldılar. çünkü onlardan daha iyi çalışan ama kafası başka türlü çalışan insanlar, kafasını çok fazla ders çalışmaya vermeyen insanlar o insanlardan daha iyi bi sınav geçirdi. anlaşılmayan şey bu. gece gündüz ders çalışan insanlar, bakanlıkları tercih edip kazanamayacaklar mesela. ya da istedikleri yerlere yerleşemeyecekler mesela. göremediğiniz sorunlar hep buralarda.